• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GERMENCİK İÇİN UYUM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
05 Temmuz 2019 Cuma 16:15

GERMENCİK İÇİN UYUM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana göreve gelmesinin ilk 100 gününü değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana göreve gelmesinin ilk 100 gününü değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Görev süresini değerlendirmek için basın mensupları ile Park Restoran’da kahvaltıda bir araya gelen Öndeş, önemli açıklamalarda bulundu.

 Düzenlediği basın toplantısında en büyük projesinin ‘uyum’ olduğunu belirten Başkan Öndeş, “Uyumlu bir ekip mutlu bir personel ile daha mutlu bir Germencik inşa etmeye başladık. İlk 3 ayda yaklaşık 371 milyar tasarruf sağladık” dedi.

  Göreve gelir gelmez çalışmalara ilk olarak belediye içerisindeki uyumsuzlukları gidererek başladıklarını belirten Başkan Öndeş, “Seçim sürecinde projelerimi sorduklarında en büyük projemin ‘uyum’ olduğunu söylemiştim. Bunu belediye içinden başlayıp belediyenin halkla uyum içinde olmasını da sağladık. Büyükşehir ile de uyum içerisinde Germencik ilçemizi hak ettiği yere taşımaya çalışıyoruz. Devraldığımız belediyeyi halkla paylaştık. Belediyenin borcundan ziyade paranın nereye harcandığı dikkat çekiciydi. Tüm birimlerde israfın önlenmesine yönelik çalışma başlattık. İlk 3 ayda 371 milyar tasarruf sağladık. Önümüzdeki süreçte güzel yatırımlara imza atacağız” dedi.

Germencik’in kasvetli havasından kurtararak Memleketi dekore ettik diyen Belediye Başkanı Öndeş, “ Çarşılara ve caddeler düzenleyerek kullanışlı hale getirdik. Germencik’in caddelerini yeni renkleriyle ve ışıklandırmalarıyla buluşturduk. Bunlar için mavi beyaz renkleri kullanarak Germencik’i turizm ilçesi olarak biraz daha öne çıkarmak istedik” dedi.

  “İncir festivali Magnesia’da yapılacak”

  Germencik ilçesinin bir tarım kenti olmanın yanında önemli bir kültür ve tabiat varlıkları açısından zenginliğe sahip olduğunu belirten Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Magnesia giibi önemli bir antik kentimiz var. Bu antik kentimizin hak ettiği şekilde tanıtılması için bu yılki incir festivalini Magnesia Antik Kenti’nde yapacağız. İmkansızlıklar içinde 100 günde sahip olduğumuz imkanları en iyi şekilde değerlendirip halkımıza sunduk.  Önce huzuru sağlayıp başta halkımız, Büyükşehir Aydın Valiliği ve tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

  “Burası ego tatmin makamı değil”

   Makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu ve Belediye Başkanlığı’nın bir hizmet yeri olduğunu belirten Başkan Fuat Öndeş, “Bu süreç 48 aylık bir süreç. Zaten 3 ayı geçti. Diyeceğim şu ki; Burası ego tatmin makamı değil. Herkesle iyi geçinip dedikodu ve fısıltı gazetesine kulak vermeden Germencik ilçemiz için hep birlikte güzel şeyler yapma gayretinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

Şehit Görkem Akkuş’un ismi verilecek

10 Haziran 2019 tarihinde Germencik Belediye Meclisi oy birliğiyle Ortaklar’daki bir parka Şehit Sözleşmeli Er Görkem Akkuş’un ismi verildiğini de hatırlatan Başkan Öndeş; “Vatanı için canını feda eden şehidimizin adını bu şekilde ölümsüzleştirmek istedik” dedi. Yeni belediye binasının şehir merkezinden uzak olması konusuna da değinen Başkan Öndeş; “Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda şehir merkezimizde bulunan Kültür Evi’nin oraya ek hizmet binası yapacağız. Vatandaşlarımızın gerekli işlemlerini, veznelerden ödeme işlemlerini oradan yapabilecek” dedi.

  “Jeotermalin nimetini başkaları yiyor külfeti bölge halkına kalıyor”

  İlk 3 ayını değerlendirdiği toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Türkiye’deki en yoğun ve en fazla jeotermal enerjiye sahip bir ilçede olmalarına rağmen jeotermalin nimetlerinden faydalanamadıklarını söyledi. Yasal olarak jeotermalden elde edilen payın yüzde 1’inin ile o payın da 5’te 1’inin ilçe belediyelerine bırakılması gerektiğini kaydeden Başkan Öndeş, “Maalesef Aydın jeotermalinin nimetini başkaları yiyor külfetini halk çekiyor. Bu sıkıntının çözülmesini istiyoruz” dedi.

dsc_1315.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim