• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GERMENCİK'TEN BŞB'YE KARŞI HUKUK ZAFERİ
14 Aralık 2016 Çarşamba 19:26

GERMENCİK'TEN BŞB'YE KARŞI HUKUK ZAFERİ

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 2. Sınıf Gayrı Sıhhi Müesseselerin ruhsatlarının Büyükşehir Belediyesince verilmesi kararı yargıdan geri döndü.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 2. Sınıf Gayrı Sıhhi Müesseselerin ruhsatlarının Büyükşehir Belediyesince verilmesi kararı yargıdan geri döndü. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Alınan kararı hukuksuz uygulama olarak gören konuyu yargıya taşıdı.  Aydın 1. İdare Mahkemesinde görülen davada, yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın: “Bilindiği üzere 6360 sayılı yasa ile birlikte ilçe belediyeleri mali açıdan çok ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmaya başladı. İlçe belediyelerinin gelirlerinin neredeyse tamamına yakını ellerinden alındı. İlçe Belediyeleri sadece ruhsat gelirleriyle ve devletten gelen genel bütçe payı ile ayakta kalmaya çalışırken, Büyükşehir Belediyeleri ise gerek su paraları gerekse ilçe belediyeleri genel bütçe paylarından kesilen %40 gelirleriyle dev bir bütçeye sahip oldu. Çok enteresandır ki ilçe belediyelerinin durumu bu kadar sıkıntılıyken, Büyükşehir Belediyesi ilçelere mali anlamda destek vermesi gerekirken, ilçe belediyelerinin kıt olan kaynaklarına da göz dikmiş durumdaydı. 14/07/2014 tarihinde Aydın Büyük Şehir Belediye Meclisi 55 sayılı Belediye Meclis Kararı ile 2. Sınıf Gayrı Sıhhi Müesseselerin ruhsatlarını hukuksuz bir şekilde ben vereceğim dedi. Hâlbuki 5216 Sayılı Büyükşehir yasasının 7. Maddesinde ‘2. Sınıf Gayrı Sıhhi Müesseselerin ruhsatları ilçe belediyeleri tarafından verilir.’ diye çok açık bir şekilde ifade edilmekteydi.  Bu almış oldukları Meclis Kararı dolayısıyla yasaya aykırı bir karardı.  2. Sınıf Gayrı Sıhhi müesseseler içerisinde yer alan Jeotermal Ruhsatları, İlçe Belediyeleri açısından hatırı sayılır bir gelir kaynağı olarak önem arz ediyordu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi her fırsatta “Jeotermale karşıyım” derken,  jeotermalden de bir taraftan gelir elde etmek için ilçe belediyesi ait gelirlere el koymak için böyle bir girişimde bulunmuştur. Biz Germencik Belediyesi olarak, bu girişimi engellemek amacıyla Jeotermallerle ilgili konuyu mahkemeye taşımıştık. Mahkemede bizim lehimize karar vererek, Büyükşehrin almış olduğu bu hukuksuz kararın yürütmesini durdurdu. Bu karar sonrasında artık eskiden olduğu gibi 2. Sınıf Gayrı Sıhhi Müesseselerin ruhsatlarını ilçe belediyeleri vermeye devam edecek .” dedi. 

AydınÖzel

ummet-akin-germencik-belediye-baskani.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim