• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gökhan BOZKURT : Milletimizin Bağrı Yanmıştır
15 Aralık 2016 Perşembe 17:05

Gökhan BOZKURT : Milletimizin Bağrı Yanmıştır

Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Gökhan BOZKURT, Şehir Evlerine düşen Ateş Milletimizin her ferdinin bağrını yakmıştır dedi.

Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Gökhan BOZKURT, Şehir Evlerine düşen Ateş Milletimizin her ferdinin bağrını yakmıştır dedi.

Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Gökhan BOZKURT konuşmasına şöyle devam etti.

10 Aralık akşamı İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen hain terör saldırısı sonucunda 44 polisimiz ve sivil vatandaşımız şehit olmuş, çok sayıda polisimiz ve sivil vatandaşımız da yaralanmıştır. Maç çıkışında patlatılan bomba ile gerçekleştirilen ve doğrudan güvenlik güçlerimizi hedef alan bu saldırı, gözü dönmüş canilerin vahşilikte geldikleri son noktayı göstermiştir. İnsani duygulara hitap eden sözcükleri, demokrasiye vurgu yapan kavramları, içlerini boşaltıp başkalaştırarak, en süslü şekilde kullanan terör örgütleri ve destekçileri, İnsan Hakları gününde dahi insanlık dışı bu saldırıyı yapmaktan çekinmemişler, ocaklara ateş düşürmüşlerdir. Şehitlerimizin evlerine düşen ateş, yalnız ailelerinin değil, bütün halkımızın, milletimizin her ferdinin bağrını yakmıştır.

TERÖR, İNSANLIK DÜŞMANLARI DIŞINDA KİMSEYE HİZMET ETMEZ

Terör asla bir çözüm yöntemi değildir. Kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği gibi, ateşe dokunmak istemeyen emperyal güçlerin maşası olarak, tarih boyunca insanlık düşmanları dışında kimseye hizmet etmemiştir.  

HİÇ KİMSENİN HİÇ BİR MENFAATİ, EVLATLARIMIZIN BİR DAMLA KANINDAN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR

Devleti yönetenlerin en önemli görevi, yurttaşlarının can güvenliğini sağlamaktır. Namuslu ve samimi yurttaşların borcu, kimden gelirse gelsin, bu ülkeye ve insanlarına  yönelmiş tehditlere, birlikte karşı durmak, insanım diyene düşen, böyle hain saldırılara, teröre ve terörizme karşı tek yürek olmaktır. Hiç kimsenin siyasi ya da başka herhangi bir menfaati, gencecik fidanların, evlatlarımızın  bir damla kanından daha kıymetli değildir. Türk Milleti içten ve dıştan, ülkesine, birlik ve beraberliği ile toprak bütünlüğüne yöneltilen her türlü oyunu bozacak, elbette gün gelecek, vebali olan herkes ihanetin de hesabını verecektir. Bu ülkede, birlikte yaşamak niyetinde olan herkes, acıda ortak olduğunu, insan olan herkes, insanlık dışı bu saldırıyı lanetlediğini gösterecek, sessiz kalmanın ne anlama geldiğini çok iyi bilen milletimiz ise susanları hafızasına kaydedecektir.

TERÖRLE MÜCADELE ARA VE TAVİZ VERİLMEKSİZİN SÜRDÜRÜLMELİDİR

Halkımızın can kaybına ve şehit haberlerine daha fazla tahammülü kalmamıştır. Terörle mücadele, ara ve taviz verilmeksizin, ülkemiz terör ve teröristten tamamen temizlenene kadar kararlılıkla sürdürülmelidir. Devletimizin terörle mücadelesi söz konusu iken, siyasetçiler başta olmak üzere, kişi ve kurumlar, en başta da Türkiye Büyük Millet Meclisi  başkanlık sistemi, Anayasa ve sistem değişikliği gibi tartışmaları bir kenara bırakmalı, enerji kaybına yol açan bu konular yerine terörle mücadeleye odaklanmalıdır. İstihbarat birimleri hakaret suçlaması için, eleştiri hakkını kullanan yurttaşların peşine düşmek yerine, sınırları kevgire dönmüş ülkemizde elini kolunu sallayarak gezen teröristlerin peşine düşmelidir.

Hainlerin alçak saldırıları sonucunda kaybettiğimiz şehitlerimize, yurttaşlarımıza  Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır, yaralılara Allahtan acil şifalar diliyor, terörü, destekçilerini ve terörden medet uman herkesi lanetliyoruz. 

ONLAR ARTIK HEPİMİZİN EVLATLARIDIR

Anadolu toprakları üzerinde hesapları olanların, dün olduğu gibi bugün de hevesleri kursaklarında kalacaktır. Gafillerin ve hainlerin hiçbir girişimi bizi ayrıştırmaya, bölmeye ve parçalamaya yetmez. Buna izin vermeyeceğiz. Acılar bizi daha da birleştirmiş ve yürek yüreğe daha da sıkı kenetlenmemizi sağlamıştır. Berkay, Tunç , Ali , Yasin, Mehmet, Durmuş, Okan, İlker artık hepimizin evlatlarıdır. Vatan evlatları vatan topraklarına kefensiz gömülürken, aynı anda bütün anaların, bütün babaların, ağabeylerin, kız kardeşlerin, hepimizin yüreklerine ölmemek üzere yerleşmişlerdir. Yüce Türk Milleti ve devletimiz bütün oyunları bozacak, birlik ve beraberliğimiz ile vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza edecek güce ve ferasete fazlasıyla sahiptir. Bunun için devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün yaktığı uygarlık meşalesinin ışığı altında, koyduğu kuruluş ilkelerine samimiyetle, sımsıkı sarılmak gerekli ve yeterlidir. Her türlü alçaklığa karşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatanı ve milleti ile ilelebet payidar olacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla dedi.

AydınÖzel

unnamed-036.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1164 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim