• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜLAŞTI'dan 19 EYLÜL MESAJI
18 Eylül 2019 Çarşamba 17:14

GÜLAŞTI'dan 19 EYLÜL MESAJI

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay GÜLAŞTI 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay GÜLAŞTI 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bizim için vatan; tarih boyunca bedeli canımızla kanımızla ödenmiş paha biçilmez mukaddes bir değerdir. Bizim için vatan; dili, mezhebi meşrebi farklı farklı insanların ortak değerler etrafında kader birliği, gönül birliği ile bir araya gelmiş aziz bir milletin ortak paydasıdır. Milletimiz, esareti kabul etmeyen bağımsızlığına düşkün cesareti ve feraseti ile tarih yazmış asil bir millettir. Anadolu toprakları, karış karış şehitlerimizin kanı, gazilerimizin kahramanlıklarıyla destanlar yazılmış bir coğrafyadır.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından TBMM, Mustafa Kemal ATATÜRK’ e 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve gazilik unvanını verilmiştir. 2002 tarihinden  bugüne, Gaziler Günü münasebeti ile gazilerimize minnettar ve müteşekkir olduğumuzu ifade etme fırsatı bulmaktayız.

Gazilerimiz, söz konusu vatan olunca hiç çekinmeden sevdiklerini, memleketini arkasında bırakarak hatta canından geçerek vatanı müdafaaya koşmuşlardır. Bunun en güzel örneklerini Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş Savaşı’nda hatta yurdumuzun dışındaki açılan cephelerde görmekteyiz.

Bugün gök kubbenin altında bayrağımız özgürce dalgalanıyor, ezanlar minarelerimizde okunabiliyorsa bunu elbette gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarına borçluyuz.

Sadece dış mihraklara karşı savaş meydanlarında değil, ihanet çetelerinin yani ülkemizi bölmek isteyenlerin karşısında da dimdik cesaretle durmuşlardır gazilerimiz. Bunun bir örneğini yakın tarihte 15 Temmuz’da yaşamış bulunmaktayız. Halkın iradesi, halkın namusu demektir. O karanlık gecede kadını ve erkeği ile hainlerin topundan tüfeğinden korkmadan, gözünü kırpmadan tankların önüne bedenleriyle set çekmiş ve gazi olmuşlardır. O buhranlı geceyi, vatan aşkının yüreklerindeki sıcaklığı ile ısıtmışlardır. Bu da bize gösteriyor ki tarihler, saatler kaçı gösterirse göstersin dün olduğu gibi bugün de canını vatana feda edecek kahramanlarımız vardır. Ceddimizin bin bir zahmet ve bedelle kazandığı bu mukaddes topraklar bugün o gaziler kervanına yeni isimler kazandırmıştır.

Arif Nihat Asya’nın da dediği gibi:

             …

         “Işık ışık dalga dalga bayrağım

Senin destanını okudum senin destanını yazacağım.”

Türk milleti olarak her bir ferdimiz bize bayrak uğruna, vatan uğruna, ezan ve özgürlük uğruna canını veren şehitlerimize, uzuvlarını feda etmiş gazilerimize minnet ve şükran borçludur. Bu topraklarda sadece 19 Eylül günü değil, güneşin üzerimize doğduğu her gün onları yâd ederek hak ettikleri övüncü onlara her şekilde göstererek yaşamaya devam edeceğiz.  Şehitlerimizin ve gazilerimizin ebedi istirahatgahları öncelikle yüreklerimizdir.

AK Parti Efeler İlçe Başkanı

Çağatay GÜLAŞTI

cagatay.jpeg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 607 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim