• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güle Güle Mehmet Ağabey Sakın Bizi Unutma
16 Aralık 2016 Cuma 21:20

Güle Güle Mehmet Ağabey Sakın Bizi Unutma

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Kaymakam Mehmet Okur adına düzenlediği veda yemeğinde Nazilli Protokolü tam kadro hazır bulunurken “Gitme zamanı geldi” diyen Mehmet Okur

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Kaymakam Mehmet Okur adına düzenlediği veda yemeğinde Nazilli Protokolü tam kadro hazır bulunurken “Gitme zamanı geldi” diyen Mehmet Okur “Sizler benim dostumsunuz. Bu kadar çok dosta sahip olarak Nazilli’den ayrılmak benim için onurdur” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nca İstanbul Beylikdüzü’ne atanan Kaymakam Mehmet Okur, Nazilli Belediyesi tarafından organize edilen veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşadı. Hangar Kafe&Restoran’da düzenlenen veda yemeğine, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Köşk Kaymakamı Serdar Kaya İlçe Jandarma Komutanı Yalçın Gürenci, ADÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Didem Evci, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir Başsavcı Vekili Hüseyin Apaydın, Baro Temsilcisi Emel Şahin, İl Genel Meclisi Üyeleri Kadir Mutlu, Necmettin Ünüvar, Meclis Üyeleri, Nazilli Müftüsü Necati Necati Topaloğlu, Muhtarlar, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Şafak Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, Kurum ve Kuruluşların Daire Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, katıldı.

Vakur duruşuyla, örnek davranışlarıyla hem devlet adamlığı hem de insanlığıyla, Kendisiyle gurur duyduklarını ve imrendiklerini belirten Çine Kaymakamı Özkan Emir; “Sizler değerli Kaymakamınızı, bizler de değerli çok sevdiğimiz Mehmet abimizi göndermenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Var oluşu adamlığı ile hepimize örnek olmuştur. Bir baba bir ağabey olmuştur. Bizlere hakkını helal etsin. Bizler hakkımızı sonuna kadar helal ediyoruz. İstanbul’a gitmek mesleğin en üst seviyesidir. Allah yolunu açık etsin. İnşallah ileride bir gün bir yerlerde yine yollarımız kesişir ve yine tekrar buluşuruz” dedi.

Çine Kaymakamı Özkan Emir’in yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarihi günlerden birini yaşadıklarını ve hüzünlü olduğunu belirterek “Güle güle Mehmet Ağabey, sakın bizi unutma” ifadelerini kullanarak duygu dolu bir konuşma yaptı. Başkan Haluk Alıcık; “Değerli arkadaşlar diye başlar Sayın Kaymakamımız konuşmalarına. Ben de konuşmama başlarken onun dediği gibi başlamak istiyorum. Değerli arkadaşlarım, ağabeylerim, kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler Devlet adamlığı zordur. O bulunulan makamı doldurmak gerekir. Bu gün bu gece gerçekten çok duygusalım ve duygusal konuşacağım. Bunu samimiyetle söylüyorum. Biz 2009 yılında belediye başkanlığına seçildikten 2 yıl sonra Nazilli’ye gelen Sayın Kaymakamımıza hoş geldin dediğimiz günden itibaren oturup yapacaklarımızı tek tek anlattık. O gün bu gündür o bizi hep dinledi, destekledi ve bu güne kadar hep kahrımızı çekti. Kimi zaman uzun çarşıda beraber yürüdük, oturduk, kalktık, dertleştik. Ama o hiç devlet adamlığını bozmadı. Sanki onun gelişi ile Nazilli’de çok güzel şeyler oldu. Mesela O geldi Nazilli Spor şampiyon oldu. Kendisi için ve hatta çocukları için konumunu kullanmayan bir abimiz. Siyasete hiç girmedi. Adam olmak her kese nasip olmaz. Devlet memurluğunun getirmiş olduğu bir olay bu. Bu güne kadar hiç kendinin reklamını yapmadı. Hani geçmişin bir sözü vardır. Tavuk bir yumurtlar dokuz mahalleye duyurur. Kimileri vardır o dokuz mahalleye duyuran tavuklar gibi her yaptığı şeyi duyurayım diye uğraşır.  Ama o bunu yapmadı. O devletini seven halkına hizmet etmek için uğraş veren gerçek görev adamı oldu. Bu gün onu uğurlamak bizi çok üzüyor. Mehmet Abi inşallah bizleri unutmaz. Çünkü biz onu hiç unutmayacağız. Güle Güle Mehmet Ağabey sakın bizi unutma. Yolun sonuna kadar açık olsun” şeklinde konuştu.   

Nazilli’de Kaymakam olmaktan gurur duyduğunu ancak Nazilli’ye veda etmenin kolay olmadığını söyleyen Nazilli’nin çok sevdiği Kaymakam Mehmet Okur, “Son çıkan Kararname ile İstanbul Beylikdüzü’ne atamamın yapılması nedeniyle beni bu güzel mekânda uğurladığınız ve veda yemeğine katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Değerli Belediye Başkanımız demişti ki ‘Mehmet abi konuşmasına başlarken değerli arkadaşlar der’. Değerli arkadaşlar diyorum çünkü biz burada kamu hizmeti yapmakla görevli kişileriz. Ancak bugün konuşmama başlarken ‘değerli dostlar’ dedim. Nazilli’den giderken bu kadar fazla dosta sahip olmak benim için onurdur. Bu onuru yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Kararnamenin yayınladığı günün ardından muhtarlarımız ile bir toplantımız vardı. O toplantıyı yaptığımız gün veda süreci orada başlamış oldu. Nazilli 12 görev yerim ve bu benim 12. vedam. Artık alışmış olmam gerekir vedalara. Fakat veda etmek kolay değil. Buradaki beş buçuk yıllık sürecin sonunda çok güzel anılar ile ayrılıyorum. Çok güzel dostluklarımız oldu. Burada güzel hizmetlerimiz olduğuna inanıyorum. Çok değerli muhtarlarımızla birlikte çalışarak Nazillinin köylerini ihya ettik. Haklarını helal etsinler.  Nazilli’yi bırakıp, siz değerli dostlardan ayrılmak insana hüzün veriyor. Şuan da çok karmaşık duygular içerisindeyim. Ancak aynı zamanda huzur içerisindeyim. Biz kaymakamlar yatırımcı bir kuruluşun içerisinde değiliz. Devletin işleyişini ve hizmetini vatandaşımıza en iyi şekilde sunmakla mükellefiz. Bunu da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Benin Allahtan başka kimseden korkum yok. Beni kimsenin sevip sevmemesi diye de bir korkum ya da endişem yok. Ama tek korkum var arkamdan giderken iyi ki dedirtmek. Ama bu gün burada gördüm ki böyle bir endişe duymamı gerektirecek bir ortam yok. Hepiniz buradasınız. Benimle vedalaşmak için buraya gelmişiniz. Son olarak bir öz eleştiri yapmak istiyorum. Görev yaptığım süreç boyunca gazeteci arkadaşlarımız zaman zaman bana serzenişte bulundular. Çalışmalarınızı hiç reklam yapmadınız, haberlere döktürmediniz dediler. Ancak biz devletin bize verdiği görevi yapmakla mükellefiz. Yaptıklarımızı reklam yapmak bana ters geldi. Hata mı, hata olmadığını düşünüyorum. Görev sürecim boyunca hiç kimseyi kırmamaya çalıştım ama farkına varmadan kırdıysam da burada özür diliyorum. Haklarınız helal edin. Benden yana size her hakkım helal olsu. Beylikdüzü’nde bir kapınız olduğunu unutmayın. Yine böyle soğuk günlerde Nazilli’ye gelmiştim ve yine soğuk günlerde Nazilli’den ayrılıyorum.  Veda ziyaretlerim sırasında unutmuş olduğum atladıklarım olabilir. Beni anlayış ile karşılayın. Her şey için tekrar çok çok ama çok teşekkür ediyorum. Hoşcakalın, sağlıklı kalın mutlu kalın.. Sizleri çok seviyorum” dedi.

Kaymakam Mehmet Okur’un Konuşmasının ardından Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş Gönüllerin Gazisi Kaymakam Okur’un yakasına Gazilik Madalyası taktı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise Nazilli Belediyespor atkısı ve forması sunduğu Kaymakam Okura, Nazilli’ye özgü ürünlerin yer aldığı uzun yaşam sepeti, Efe minyatür heykeli, Osmanlı turasının yer aldığı tablo ve Nazilli’de yaptığı üstün hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Gecenin sonunda göz yaşlarını tutamayan Nazilliler Kaymakam Mehmet Okur ile fotoğraf çekilmek için sıraya girerken Kaymakam Okur misafirleri ile  tek tek tokalaşarak veda etti. 

AydınÖzel

dsc_2346.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim