• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gümüş: “AKP’ye Didim’den Oy Yok!”
23 Ekim 2018 Salı 11:52

Gümüş: “AKP’ye Didim’den Oy Yok!”

“Hedefim yalnızca Didim’de seçimi kazanmak değil; oy oranlarımızı arttırarak, Aydın Büyükşehir Belediyesinin kazanılmasına da katkıda bulunmaktır“ diyen CHP Didim Belediye Başkan Aday Adayı Fevzi Gümüş, bugün adaylık başvurusunu CHP Didim İlçe başkanlığın

“Hedefim yalnızca Didim’de seçimi kazanmak değil; oy oranlarımızı arttırarak, Aydın Büyükşehir Belediyesinin kazanılmasına da katkıda bulunmaktır“ diyen CHP Didim Belediye Başkan Aday Adayı Fevzi Gümüş, bugün adaylık başvurusunu CHP Didim İlçe başkanlığına giderek yaptı.

Adaylık başvurusu sonrasında yaptığı açıklamada Gümüş, “Ali Dinçer’in, Vedat Dalokay’ın, Terzi Fikri’nin yaptığı gibi belediyeyi halkla birlikte yöneteceğiz” dedikten sonra, 24 saat ulaşılabilir bir Belediye Başkanı ve belediye hizmeti sözü de verdi!

Gümüş, “amacım, halka tepeden bakmayan, halka yabancılaşmayan katılımcı bir Didim yaratmaktır. Didim’i doğrudan demokrasinin, insan odaklı yaklaşımın ve halkçı, çağdaş belediyeciliğin merkezi yapacağız” dedi.

Geçmişte CHP Partisi Üyeliği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı yapan, Didim Belediye Başkan Aday Adayı Fevzi Gümüş’ün adaylık sonrası yaptığı açıklama şöyledir:

Değerli Didimli yurttaşlarımız,

5 ay sonra yapılacak yerel seçimler; emin olunuz, AKP dönemini kapatarak, CHP dönemini açacak bir milat olacaktır.

Uluslararası alanda, yanlış politikalar sonucu iflas eden ve tek başına kalan AKP, içerde de hızla irtifa kaybediyor. Türkiye’nin içinden geçtiği ağır ekonomik kriz sonrası AKP’nin oyları hızla erimektedir, yurttaşlarımız artık AKP’siz ve Erdoğan’sız bir Türkiye istemektedir.

Bu gerçeğin yansımalarını kamuoyu yoklamaları da göstermektedir. AKP’nin en son kamuoyu ile paylaşılan anketteki oy oranı %32’lere gerilemiştir. Bir ekonomik krizle iktidara gelen AKP, başka bir ekonomik krizle iktidardan gidecektir.

Kimsenin kuşkusu olmasın; yeni dönem, Cumhuriyet değerlerinin, halkçılığın, laikliğin, eşitliğin, toplumsal refahın ve sosyal adaletin yeniden yükseldiği bir dönem olacaktır!

Bu yeni dönemin başlangıç tarihi 30 Mart 2019’tür! Ankara’da ve İstanbul’da ve birçok büyükşehirde AKP ile geçen karanlık dönem bitecektir.

Bu iddiamızı, örnek belediyecilik anlayışıyla gerçeğe dönüştürmek bizim elimizdedir.

İşte bu iddiayı, bu hedefi hayata geçirmek için ben de Didim’den adayım.

Bugün, adaylık başvurumu ilçe başkanlığımıza yaparak ilk adımı attım.

İleri bir tarihte Didimlilerle ve kendisini Didimli gören yurttaşlarımızın katılımıyla yapacağımız görkemli bir toplantıyla, tüm Didimlilere adaylığımı açıklayacağım!

Hedefim yalnızca Didim’de seçimi kazanmak değil; oy oranlarımızı arttırarak, Aydın Büyükşehir Belediyesinin kazanılmasına da katkıda bulunmaktır.

Atatürk Türkiye’sini yeniden inşa etmek için, yerel yönetimlerde tüm belediyelere örnek olacak, Didimlilerin gurur duyacağı bir başarıyı yakalamamız gerekiyor.

Bundan dolayı, partimiz CHP’nin 2014 seçimlerinde Didim’de aldığı oy oranını kesinlikle arttıracağım ve seçim çalışmalarını “Aydın için Didim’de Halkçı Belediye” iddiasıyla yürüteceğim!

Değerli partililer,

Bildiğiniz gibi Didim, uzunca bir süredir hak ettiği değerin çok uzağındadır! Didim’in kültürün, sanatın, toplumcu belediyeciliğin merkezi olması ve hak ettiği değeri görmesi içine elimden geleni yapacağım.

Onlarca yıllık siyaset hayatımda hep katılımcı demokrasinin izinden gittim. Vedat Dalokay, Ali Dinçer, Fikri Sönmez gibi efsane belediye başkanlarının ayak izlerini takip ettim. Toplum için politika yapmanın, üretmenin, faydalı olmanın kutsallığına inandım.

Toplumcu belediyeciliğin yeniden canlanması ve halkımızın huzur ve refah için de yaşaması gibi bir idealim var. Bu büyük idealimi gerçekleştirmek için alanında uzman kişilerle hazırlık yaptım. Bu hazırlığı uygulamaya geçirmek; halka dokunmaktan, toplumla yerel yönetim arasındaki duvarları yıkmaktan geçiyor! Bunu biliyorum!

Duvarlar yıkıldığında; SÖZ, YETKİ VE KARAR DİDİMLİNİN OLACAK!
 

24 saat ulaşılan bir Belediye Başkanı olacağım!

Kapım her daim açık olacak!

Birlikte karar verip, sorunları da birlikte çözeceğiz! Çünkü Didimli yalnızca şikâyet eden olmayacak, asıl olarak çözüme ortak olacaktır!

Bunun ilk adımını, belediye personelini yeniden yapılandırarak, hiçbir ayrım yapmadan onları karar alma sürecine katarak atacağım. Benim dönemimde hiçbir eleman atıl durumda olmayacak! Herkes hem çalışacak, hem de birlikte üretecek! Bürokrasiye son vereceğim!

Benim dönemimde ne belediye, ne de belediye hizmetleri şikâyet edilen çalışmalar olmayacak. Şeffaf, üretken ve katılımcı olacağız.

Sola ait değerler olan dayanışmanın, katılımcılığın ve üretkenliğin nasıl olduğunu herkese göstereceğiz!

Ali Dinçer’in, Vedat Dalokay’ın, Terzi Fikri’nin yaptığı gibi belediyeyi halkla birlikte yöneteceğiz!

Didim Belediyesi hem hizmet anlamında, hem de şehircilik anlamında evrensel standartlarda bir dünya kenti olacak!

Buna uygun bilgi, birikim ve liyakat, Didimlilerde yeterince var! Yeter ki biz kendi yarattığımız duvarları yıkalım.

Halkla, akademisyenlerle, sanatçılarla, kanaat önderleriyle iç içe olacağım! Projeleri hep birlikte yapacağız.

Amacım çok açık; Halka tepeden bakmayan, halka yabancılaşmayan katılımcı bir Didim yaratmak. Didim’i doğrudan demokrasinin, insan odaklı yaklaşımın ve halkçı, çağdaş belediyeciliğin merkezi yapmak!  

CHP'yi iktidara taşımak ve Didim’i evrensel standartlara uygun, örnek gösterilen bir kent haline getirmek için göreve başlamayı bekliyorum…

Yolumuz açık olsun...

Didim, 19 Ekim 2018

Fevzi Gümüş
CHP Didim Belediye Başkan Aday Adayı

Haber : Merve GÜLMEZ

fevzi-1.jpegfevzi-2.jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim