• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hollanda Limburg Adliyesi Başkanı Aydın Barosunu Ziyaret Etti
20 Ocak 2017 Cuma 13:02

Hollanda Limburg Adliyesi Başkanı Aydın Barosunu Ziyaret Etti

Açıklamalarda bulunan Hollanda Lümburg Adliyesi Başkanı Peter PULLES, Aydın'a 5. ziyaretinin olduğunu, Türkiye'deki olaylardan endişe duyduklarını ifade etti.

Hollanda Limburg Adliyesi Başkanı Peter PULLES açıklamasında;

Peter PULLES : Aydın’a 5. Ziyaretim

Yaklaşık 10 yıl gibi bir süredir Aydın Adliyesi ile olan bir işbirliği projesi var. 2010 yılından bu yana ben Limburg Adliye Başkanıyım ve bu işbirliği çerçevesinde benden önceki gelen başkandan devraldım. Şuanda başkan olarak 5. defa Aydın’ı ziyaret ediyorum.

Peter PULLES : Hollanda Yargısı Türkiye’deki Olaylardan Endişe Duydu

Baro Başkanını ben nezaketen ziyaret ediyorum. Çünkü Hollanda Yargısı Türkiye’deki olaylardan biraz endişe duydu. Türkiye’deki şuanda siyaset konusunda, biz Hollanda da herhangi bir görüşümüz yok. Ancak Türkiye Hukuk Devletindeki gelişmelerden dolayı bazı endişeler duyuyoruz. Ben bu konuda herhangi bir hüküm vermek için gelmedim. Sadece bazı sorular sormak istiyorum. Özellikle benim bulunduğum adliyem Limburg Adliyesi ile Aydın Adliyesi arasındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu ve hepimizin hedefinin aynı olduğunu, bunun toplumda yargı olması, hukuk olmasını belirtmek istiyorum. Sanırım bu bütün yargıçların gerekse Hollanda gerekse Türkiye’de gerekse bütün Dünya’da yargıçların temel hedefidir.

Peter PULLES : Gökhan BOZKURT ile 1 Buçuk Yıl Önce Tanıştık

1 buçuk yıl öncesinde Sayın Başkanımız Gökhan BOZKURT ile tanıştık. Bunu ben özellikle kendim talep etmiştim. Çünkü o anda geldiğimiz heyette 5 tane Hollandalı avukatımız vardı. Onlar 2015’teki ziyaretimden çok mutlu oldular, çok memnun kaldılar. Başkanımıza Teşekkür ederim.

Ardından Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan BOZKURT şu açıklamalarda bulundu

Gökhan BOZKURT : Bu Tür Ziyaretleri Çok Önemsiyoruz

Limburg Barosu ile 1 buçuk yıl önceki ziyarette tanışmıştık. Kendisi ile buradaki yaptığımız görüşmelerimizden bizde, onlarda çok faydalandı diyebilirim. Bunun dışında baronun ilk defa buna dahil olması bizi ayrıca mutlu etti. Kendileri de Aydın Barosunu Limburg’a davet ettiler. Bu çerçevede dolayısı ile önümüzdeki zamanlarda belki bizlerinde onlara bir ziyaretimiz olacak. Bu ziyaretleri biz çok önemsiyoruz.

Gökhan BOZKURT : Mahkeme Yönetim Sistemi İle Alakalı Bir Süreç

Başlangıcı Peter Bey’inde ifade ettiği gibi mahkeme yönetim sistemi ile alakalıydı aslında yıllar öncesinden beridir süren bir süreç. Baronun işin içerisine girmesiyle biraz daha farklı bir boyut kazandı. Avukatların birbirlerine baro tecrübelerini aktarımlarını uygulamaya yönelim paylaşımlar. Selamlarını da mutluluk aldık bizde. Ayrıca kendisinin randevu talebinden de ziyaretinden de son derece memnunuz. Yine çok güzel ve verimli bir görüşme, bir toplantı gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kendilerini ağırlamaktan son derece mutluyuz.

Gökhan BOZKURT : Kutup Yıldızımız Adalettir

Peter Bey çok güzel bir ifade kullandı. Bizler hukukçuyuz. Aliye Başkanı veya Baro Başkanı, Avukat, Hakim, Savcı yada Hukukçu, Akademisyen hiç fark etmez. Hepimizin amacı yaşadığımız toplumların, devletlerin işlerine karışmamak kaydı ile hukukun üstün olduğu ülkeler olmaları ve insanların temel hak ve özgürlüklerinin güvence altında tutulması, adil yargılanma haklarının, savunma haklarının kısıtlanmadan kullanabilmelerinin sağlanmasıdır. İşin özü Kutup Yıldızımızın onlarında bizimde adalettir. Konuşacağımız konu elbette adalet olacaktır. Bu evrensel bir değerdir.’’ dedi.

AydınÖzel

Haber/Fotoğraf : Osman ÇELİKKOL

_dsc7179.jpg_dsc7181.jpg_dsc7187.jpg_dsc7189.jpgmanset-058.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2691 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim