• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜSEYİN YILDIZ : BU CİNAYETİ DURDURUN
12 Kasım 2020 Perşembe 23:00

HÜSEYİN YILDIZ : BU CİNAYETİ DURDURUN

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM Kürüsünden Didim'deki Deniz Patlıcanları konusunu dile getirdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM Kürüsünden Didim'deki Deniz Patlıcanları konusunu dile getirdi.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – En Büyük Gelir Turizmden Geldi

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.
    Değerli milletvekilleri, bu madde çekildi ama en önemli konuyu demin söylemiştik, turizm konusu. Biliyorsunuz her dönemde o geçen sene 34,5 milyar dolar turizm geliri geldi ve dış açığın yüzde 90'ını turizmden gelen gelirle kapattınız. Bu sene Covid'den dolayı turizm kötüye gitti ama en büyük kötülüğü de biz kendi kendimize yapıyoruz.

    HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Deniz Patlıcanı Ne İşe Yarıyor

Değerli milletvekilleri, özellikle AKP'nin grup başkan vekillerine seslenmiyorum. Ben Aydın Milletvekiliyim, Aydın'ın bir köşesinin yüzde 50'si turizm kaynağından geçinen bir ilçede yaşıyorum, Didim ilçesi. Didim ile Akbük'ü arasında şu an 400-500 tane tekne çalışıyor. Sebebi ne biliyor musunuz? Tarım Bakanının izniyle deniz patlıcanları topluyorlar. Deniz patlıcanları ne işe yarıyor biliyor musunuz arkadaşlar? Normalde bir tane deniz patlıcanı yani size gösterdiğim şu deniz patlıcanı yılda 120 bin ila 150 bin ton deniz altındaki kumu temizliyor yani denizi temiz bırakıyor. Bunun toplam yılda Türkiye'den Çin'e ihracatımız 3 milyon dolar arkadaşlar. Bizim -tekrar ediyorum- sadece bizim Didim'de yılda turizmden gelirimiz 500 milyon dolar.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Didim’e Katliam Yaşatıyorsunuz

Eğer siz Tarım Bakanı olarak bu firmaya izin verirseniz iki yıl içerisinde Didim Altınkum'da, Akbük'de -toplam 38 tane koyumuz var hiçbirisinde denize giremezsiniz değerli arkadaşlarım. Böyle bir şey olabilir mi? Bir Tarım Bakanı bu işi bilmeden izin veriyor 2 tane şirkete, o şirket 300-400 tane tekneyle dünden beri Didim'i yerle bir ediyor. Demin Belediye Başkanı Deniz Atabay beni aradı, konuştuk. "Sayın Vekilim, 400 tane tekne şu an gece gündüz çalışıyor." Değerli arkadaşlar, 3 milyon dolar bir firma kazanacak diye her yıl 500 milyon dolar gelir gelen bir yere katliam yaşatıyorsunuz.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Tarım Bakanımız Türkiyenin Tarım Bakanı Değil

Onun için ben özellikle AK PARTİ'nin grup başkan vekillerinden rica ediyorum. Bir an önce şu İçişlerine bağlı... Yani sizin Tarım Bakanınız maalesef Türkiye'nin Tarım Bakanı değil, bunu defalarca burada izah ettim. Maalesef yabancı şirketlerin danışmanlığını yapan bir Bakan çünkü tarımla ilgili girdileri, çıktıları dış ülkelerin ticaretle uğraşan bütün şirketleri veriyor arkadaşlar. Lütfen bir an önce, bu geceden itibaren bu sorunu çözün değerli arkadaşlar.

    HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Bakan Kendi Şirketlerinin Kiralarını Erteliyor

Değerli arkadaşlar, demin yine turizmle ilgili... Arkadaşlar burada erteleme yapıyor ama maalesef Turizm Bakanı kendi şirketlerine ait kiralanmış otellerin kiralarını erteliyor. Siz Didim'e, Kuşadası'na, Aydın esnafına gidip sordunuz mu? Küçük esnafın hiçbir kirası, bir elektrik, bir vergisi veya bir banka borcu ertelenmedi. Önemli olan küçük KOBİ'lerin desteklemesi gerekiyor. Aksi takdirde, önümüzdeki dönemde turizme hizmet edecek bir tane esnaf bulamazsınız.
   HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Yarın Didim’de Denize Girme Şansımız Yok

 Onun için, özellikle, bir, bu deniz patlıcanlarını hemen durdurmanız gerekiyor. Acilen Bakanınızı arayın. İki, deniz patlıcanlarından sadece yılda 3 milyon dolar ihracat edeceğiz diye 500 milyon doları göz göre göre çöpe atmayın. Didim'de yaşayanlar değil sadece, yılda 500 milyon insan turizmle Didim'e gelip ve denize giriyor. Bunu yaptığınız takdirde, yarın burada denize girme şansımız yok.

HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Bu Cinayeti Durdurun

Bu nedenle, özellikle AKP'nin milletvekilleri, Aydın milletvekilleri; rica ediyorum, bir an önce bu cinayeti durdursunlar. Aksi takdirde, samimi söylüyorum, önümüzdeki dönemde, yani önümüzdeki yazın Didim'e geldiğinizde hiçbirinizin denize girme şansı yok ve her taraf leş gibi kokar. Bu nedenle, lütfen özellikle rica ediyorum. AK PARTİ'nin milletvekilleri bu işe el atsın ve hemen o tekneleri Akbük Koyu'ndan ve Didim Koyu'ndan çeksinler.
    Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

    HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) – Didim’de Arıtma Sorunumuz Yok

Grup Başkan Vekiline teşekkür ediyorum.
    Bizim, Didim'de arıtma sorunumuz yok. Cumhuriyet Halk Partili belediye olarak Didim'de yapılan arıtma yirmi yıl, otuz yıl bile yeterli oluyor. Şu an Didim Akbük tarafında kanalizasyondan denize giden herhangi bir şeyimiz yok ama sıkıntı şurada: Sayın Grup Başkan Vekilinin haberi yok, maalesef Tarım Bakanlığı izin vermiş 2 firmaya. O firma da aşağı yukarı diğer alt firmalara yetki vermiş. Arayabilirler; Didim'de Akbük koyları arasında 500 tane tekne çalışıyor şu an, 500 tekne. Acilen durdurulması gerekiyor; aksi takdirde, samimi söylüyorum, bir daha böyle 65 milyar değil de 10 milyar dolar bile bulamayız.
    İlgilendikleri için de AK PARTİ Grup Başkan Vekiline teşekkür ediyorum.

de8d4ed7-51a3-4213-b2a5-1c2df29394da.jpg

Bu haber toplam 13912 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim