• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IPARD-II 10.BAŞVURU KAPSAMINDA 1 MİLYAR 125 MİLYON LİRALIK DESTEK VERİLECEK
08 Ocak 2021 Cuma 19:53

IPARD-II 10.BAŞVURU KAPSAMINDA 1 MİLYAR 125 MİLYON LİRALIK DESTEK VERİLECEK

Aydın Ticaret Borsası, IPARD- II 10. Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı’na Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası, IPARD- II 10. Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı’na Katılım Sağladı

Aydın Ticaret Borsası,  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin teşrifleri ile online gerçekleştirilen IPARD- II.10 Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı’na katılım sağladı.

TKDK V.Dr. Muhammed Adak’ın açılış konuşmaları ile başlayan programda IPARD kapsamındaki dijital sürü yönetim sistemleri, bilişim alt yapıları tarımsal amaçlı drone gibi önemli bilim teknolojilerinin tarım, gıda ve hayvancılık sektörüne kazanımları anlatıldı. Adak, tarım ve gıda sektöründe kırsal alandaki ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine yönelik yapılan  çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üretim ve insan odaklı bir bakış açısıyla kırsalda kalkınmanın önemini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,  kırsalda çok yönlü kalkınmanın esas alındığını yerinde üretim, yerinde işleme ve yerinde kalkınmanın amaçlandığını ifade etti. 

Bakan Pakdemirli, kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesi, istihdamın artırılması ve kaliteli üretimin teşvik edilmesiyle birlikte kırsaldan kente göçün önlenmesi amacıyla, IPARD II kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla üretici,yetiştirici  ve yatırımcılarla buluşturulan  hibe paketleri ile IPARD’ın yerel kalkınmaya sağladığı katkılar üzerine konuştu.

IPARD-II 10.BAŞVURU KAPSAMINDA 1 MİLYAR 125 MİLYON LİRALIK DESTEK VERİLECEK

Kırsalda yeni yatırımların önünü açarak istihdamı artırmayı, katma değerli üretimi geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Pakdemirli, “ Bugün itibariyle IPARD – II 10.Başvuru Çağrısı kapsamında, hayvansal üretim sektörü için 45 milyon avro, işleme-pazarlama sektörü için ise 80 milyon avro olmak üzere toplamda 125 milyon avro yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketini üreticimize, yetiştiricimize ve yatırımcımıza sunuyoruz”dedi.

Çondur “Ekonomide Kalkınma Yerelden  Başlar “

IPARD-II 10.Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı’nda  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından açıklanan hibe paketinin herkes için hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur,  “Ekonominin kalkınması kırsaldan başlar.  Bu doğrultuda ilimizde sürdürülebilir üretim için gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve verimliliğin artırılması noktasında önemli çalışmalar yapılmaktadır. Devletimizin, kırsal kalkınma hamlesi kapsamında destek verdiği projeler oldukça önemlidir”dedi.

aydintb-ipard-ii-onuncu-cagri-programi.jpg

Bu haber toplam 4438 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim