• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜSEYİN YILDIZ : E-HACİZLER DERHAL KALKMALI
01 Nisan 2020 Çarşamba 01:27

HÜSEYİN YILDIZ : E-HACİZLER DERHAL KALKMALI

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ Koronavirüs ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ Koronavirüs ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanımız, her kürsüye çıktığında bir açıklama yapıyordu. Şunu diyordu haklı olarak: "Paramız var. Biz, Suriyelilere 40 milyar dolar para harcadık, gerekirse 40 milyar dolar para ayıracağız." Değerli arkadaşlar, bu ülkenin vatandaşı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına geldiği zaman neden "Para yok." diyorsunuz. 40 milyar dolar Suriyelilere harcayan bir hükûmet, gerekirse 40 milyar dolar daha para harcayan bir hükûmet Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına gelince maalesef "Para yok." diyor.

HÜSEYİN YILDIZ : 10 MİLYON İNSAN İŞSİZ

Değerli arkadaşlar, yine, 10 Mart'ta, siz, sokağa çıkma yasağı ilan etseydiniz o on beş gün boyunca bugün 3 milyon insan işsiz kalmayacaktı. Çünkü, neden? İlk önce kahveleri kapattınız sonra restoranları sonra kafeleri orada çalışan işçilerin hepsi ücretsiz olarak yani, oradaki işveren işten çıkardı. Şu an 10 milyon insan işsiz, 10 milyon aile ekmek bulamayacak durumda değerli arkadaşlar.

HÜSEYİN YILDIZ : E-HACİZLER DERHAL KALKMALI

İki, Sayın Bakan diyor ki "Biz, vergileri, SSK'ları erteledik." Daha dün en az 100 tane telefon geldi. Size de geliyordur arkadaşlar, size de geliyor. Elektronik haciz sistemiyle, SSK ile vergi daireleri bütün vatandaşların hesaplarına icra göndermişler. Dün bir vatandaş beni aradı "Restoranda çalışıyordum, beni işten çıkardılar. Annem bileziğini bozdurdu, bana 3.000 lira para gönderdi. SSK'ye borcum vardı. Kiramı ödemek için bankaya gittim para çekmeye ama maalesef, elektronik hacizle SSK hesabıma icra koyarak benim o 3.000 liramı aldılar, şu an eve ekmek götürecek durumda bile değilim."

Değerli arkadaşlar, değerli milletvekilleri; hep beraber, hep birlikte bunu atlatmamız lazım. Ama bir gerçek var, söylediğiniz ile uygulamanız farklı. Buradan AKP'nin Grup Başkan Vekillerine sesleniyorum: SSK'nin genel müdürlerini, vergi dairelerinin müdürlerini arayın, bu e-hacizleri acilen kaldırın. İnsanlar zor durumdalar, ekmek bulamayacak durumdalar.

Dünyada herkes gerçekten, samimi söylüyorum her türlü desteği veriyor vatandaşına ama bizim Sayın Cumhurbaşkanımız ne hikmetse bir açıklama yapıyor, vatandaşından para toplamak için iban numarası veriyor. Böyle bir devlet olabilir mi?

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - Biz milleti yaşatmadan devleti yaşatamayız.

BAŞKAN - Sayın Yıldız, sözlerinizi tamamlayın.

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - Teşekkür ediyorum Başkanım.

Bu haber toplam 1165 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim