• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin YILDIZ, TBMM Kürsüsünde Turizm'i Konuştu
29 Mayıs 2019 Çarşamba 16:48

Hüseyin YILDIZ, TBMM Kürsüsünde Turizm'i Konuştu

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM Kürsüsünde Turizm konulu bir Konuşma gerçekleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, TBMM Kürsüsünde Turizm konulu bir Konuşma gerçekleştirdi.

BAŞKAN - Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Aydın Milletvekili Sayın Hüseyin Yıldız'a söz veriyorum.

Süreniz üç dakika. (CHP sıralarından alkışlar)

CHP GRUBU ADINA HÜSEYİN YILDIZ (Aydın) - Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.

Değerli arkadaşlar, ben geçen hafta turizm teşvikinde de Sayın Bakanın bu işi bildiğini, atanmasına sevindiğimi söylemiştim ama Sayın Bakan devletin nasıl işlediğini herhâlde bilmiyor. Biz Sayın Bakanla -İYİ PARTİ'nin verdiği soru önergesine göre- Ogilvy'nin anlaşma yapmasına karşı değiliz. Bu işin bir raconu vardır. İhale sistemini kurarsın, binlerce bu işi yapan firmalar var. Hem yerli hem yabancı firmalar gelip bu ihaleye girer, ona göre turizm tanıtımı yaparlar. Bu, yıllarca böyle olmuştur ve bu yüzden Sayın Bakan, en azından bu verdiği ihaleyi iptal etmelidir. İhale Kanunu'na göre ihale yapmalıdır. Onun için eğer tarafsa açıkça çıksın açıklasın. Bu firma da Amerikan firması. Amerika hükûmeti karar aldı Türkiye'ye gitmeyin diye, Dışişleri Bakanları açıklama yaptı.

Değerli arkadaşlar, yine, geçen hafta turizm teşviki olarak buraya getirdiniz, destekledik ve çıkardınız. Şimdi, öğleden sonra görüşeceğimiz bu torba yasada da bir sıkıntı var. Hem turizme teşvik veriyorsunuz hem de turizm bölgelerine, birilerine rant sağlamak için de jeotermal elektrik santrallerinin yetkisini Turizm Bakanlığına, imar değişikliğiyle ona devrediyorsunuz. Kimse sormaz mı size arkadaşlar: "Gerçekten siz turizme teşvik verecekseniz neden götürüp de 100-150 milyon dolarlık otellerin yanlarına jeotermal elektrik santrali kuracaksınız? Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Resmen insanlarla dalga geçeceksiniz.

Değerli arkadaşlar, aynı zamanda Sayın Bakandan şunu istiyoruz. Booking'iptal ettiniz yani Türkiye'de işlem yapmıyor. Dünyanın en büyük turizm firması arkadaşlar. Günde 70 milyon tıklama var. Yani bizim turizm otellerinin yüzde 40'ını bu firmalar dolduruyordu. Ne yaptınız? Onun Türkiye'de işlemini kapattınız, kendinize Odamax diye bir firma kurdunuz. Değerli arkadaşlar, her şeyden önce ahlaklı olacağız. Bugün, demin eski bakan yardımcısı, şu an AKP milletvekili gelip burada 46 milyon turistten bahsetti. 46 milyon turistten bahsediyorsan 22 milyar dolar gelirden bahsediyorsunuz, 22 milyar dolar… Bu ne demektir? Turist başı 500 dolar bile değil. Bugün diğer Avrupa ülkeleri, İspanya'da bir turist bin dolar yani yaklaşık 46 milyon siz turist getirmişseniz 46 milyar dolar ciro yapmanız gerekiyor. Bu ne demektir? Demek ki tanıtımda ve kaliteli müşteri buraya getirmiyor anlamına gelir.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Toparlayın…

HÜSEYİN YILDIZ (Devamla) - Değerli arkadaşlar, buradan özellikle Turizm Bakanına sesleniyorum: Bir, kanunu ona göre uygulayın getirin burada yapalım. Booking firmasının yani bu şirketin Türkiye'de de faaliyet göstermesi gerektiğini savunuyoruz. Çünkü bugün turizm firmalarının -ve demin Sayın Bakanım dedi: "Bacasız fabrika." Evet.- 200 milyar dolar iş adamlarının yatırımı var, otelleri var. Bu firma yüzde 40 doluluk oranı yapıyordu Türkiye'nin genelinde ama maalesef şu an yasakladınız ve turizm kan ağlıyor. Gelen turistler de 500 dolar değil, 300 dolara kadar düştü. Sadece Rusya'ya bağlandınız, Avrupa turistini buraya getiremediniz.

Bir an önce Mecliste bu kanun değişikliğini yapmak zorundayız, aksi takdirde, tekrar ediyorum, aksi takdirde 2020, 2021 ve 2022 yılı boş geçecek. Onun için, gelin, Cumhuriyet Halk Partisi olarak size destek verelim, Türkiye'nin geliri 60-70 milyar dolara çıkaralım.

Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 

Haber : Merve GÜLMEZ

whatsapp-image-2019-05-29-at-16.45.12-(1).jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim