• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlber Ortaylı’dan ADÜ’ye Büyük Onur
27 Mayıs 2019 Pazartesi 13:29

İlber Ortaylı’dan ADÜ’ye Büyük Onur

Dünyaca ünlü Tarihçi, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 25 Mayıs Cumartesi günü Aydın Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleşen II. Aydın Kitap Fuarı’nda Aydınlılarla buluştu. Prof. Dr. Ortaylı imza pr

Dünyaca ünlü Tarihçi, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 25 Mayıs Cumartesi günü Aydın Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleşen II. Aydın Kitap Fuarı’nda Aydınlılarla buluştu. Prof. Dr. Ortaylı imza programı öncesinde ziyaret ettiği tek yer olan ADÜ standında Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinin yazdığı kitaplara yoğun ilgi gösterdi.

Okurlarıyla buluşmadan önce fuarı gezen Aydınlılarla mini bir söyleşi gerçekleştirmek isteyen Prof. Dr. Ortaylı, fuar çadırı içinin aşırı sıcak oluşu dolayısıyla söyleşiyi iptal ederek okuyucuların kitaplarını imzalamak için düzenlenen programa geçti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın eşlik ettiği Prof. Dr. Ortaylı, imza vereceği alana geçerken Üniversitemiz standına uğradı. Burada Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet Başaran’ın kitaplarını soran Prof. Dr. Ortaylı, yazarın stantta bulunan çalışmalarını aldı. 

Üniversitemiz Tarih Bölümünün oldukça önemli ‘Milli Mücadele’ ve ‘Yerel Tarih’ yayınları olduğunu belirten Prof. Dr. İlber Ortaylı, daha sonra başta Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Başaran olmak üzere Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Doç. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Doç. Dr. Tanju Demir, Dr. Öğretim Üyesi Günver Güneş ve Dr. Öğretim Üyesi Bülent Çelik’in kitaplarından oluşan geniş bir seçkiyi Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut’tan kabul etti.

 Atçalı Kel Mehmet Efe Batı Anadolu’da Eşkiyalık ve Zeybeklik, 19. Yüzyılda Karacasu, Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Tire, 19 Yüzyıl Osmanlı Belgelerinde Yenipazar, 19 Yüzyıl Arşiv Belgelerinde İncirliova, Milli Mücadelede Kuşadası Cephesi ve Önderleri, Milli Mücadelede Nazilli Cephesi ve Önderleri, Milli Mücadelede Germencik Cephesi ve Önderleri, Milli Mücadelede Menderes’in Öte Yakası Koçarlı Cephesi ve Önderleri, Milli Mücadele Tarihi İçinde 85. Yılında Nazilli Kongreleri’nin Yeri ve Önemi, Kuşadası Cephesi ve Önderleri, Tralleis Augustus Neokratı, Osmanlı Devleti’nde Bir İdari-Mali Yeniden Yapılanma Uygulaması Örneği Aydın Muhassılığı, Arşiv Belgelerine Göre 17. ve 18. Yüzyıllarda Birgi ve Birgililer, Kadı Sicillerine Göre Denizli (1774-1812), Denizlerdeki Osmanlı kitaplarını kabul eden Prof. Dr. Ortaylı ADÜ Tarih Bölümü öğretim üyelerine teşekkür etti.   

Dışarıda gerçekleşen ve saat 15:00’te başlayarak yaklaşık 2 saat süren imza programı öncesi programın düzenleneceği alanda uzun kuyruklar oluştu. Aşırı sıcak altında kitapseverlerle buluşan Prof. Dr. Ortaylı’ya Aydınlılar yoğun ilgi gösterdi.

Haber : Merve GÜLMEZ
3-(12)-001.jpg113b0be1-5d7b-4509-b2e1-d807adb14a32.jpg41436df9-4b2a-4e79-89fc-d9d0fc51fee1.jpg
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim