• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmar Barışı ile Elektrik Aboneliği Sorunları Çözülüyor!
22 Ekim 2018 Pazartesi 15:32

İmar Barışı ile Elektrik Aboneliği Sorunları Çözülüyor!

Aydem ve Gediz Elektrik Müşteri İlişkileri Direktörü Mustafa Demir, 8 Haziran 2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren imar ve iskân sorunu olan binalara Yapı Kayıt Belgesi verilmesini içeren ve kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilenen d

Aydem ve Gediz Elektrik Müşteri İlişkileri Direktörü Mustafa Demir, 8 Haziran 2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren imar ve iskân sorunu olan binalara Yapı Kayıt Belgesi verilmesini içeren ve kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilenen düzenleme ile ilgili elektrik aboneliği işlemlerine dair açıklamalarda bulundu.

 

Afet risklerine hazırlık kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla yapılan düzenleme ile 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşlara 31.10.2018 tarihine kadar başvurulabilecek, 31.12.2018 tarihine kadar kayıt bedelinin ödenmesi hâlinde ise Yapı Kayıt Belgesi alınabilecektir.

 

Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılar için tüketiciler, yapının kullanım amacına göre mesken veya ticarethane gibi ilgili abone grubu dikkate alınarak, İzmir ve Manisa illerinde yetkili dağıtım şirketi olan GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi’nde, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yetkili dağıtım şirketi olan ADM Elektrik Dağıtım Şirketinde “Bağlantı Anlaşması” yaptıktan sonra, Şirketimizle perakende satış sözleşmesi imzalayarak elektrik aboneliği alabilecektir.

 

100.000’den Fazla Yapının Elektrik Aboneliği Problemi Çözülecek

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, 30.09.2018 tarihi itibari ile Şirketlerimizin faaliyet alanında bulunan İzmir ili için 481.853, Manisa ili için 69.489, Aydın ili için 90.711, Denizli ili için 56.396, Muğla ili için 151.414 adet olmak üzere, toplamda 849.863 adet müracaat alındığı bilgisi edinilmiştir. Başvuru süresinin sona erme tarihine kadar, başvuru sayısının çok daha yüksek sayılara ulaşacağı düşünülmektedir. Bu veriler dikkate alındığında, İmar Barışı kapsamında sorumluluk sahamızdaki 5 büyükşehirde 100.000’den fazla kullanım yeri için abonelik işlemi yapılacağı öngörülmektedir.

 

Abonelik işlemi için ilgili mevzuat kapsamında zorunlu olarak güvence bedeli (depozito) tahsil edilmektedir. Her bir kullanım yeri için zorunlu olarak tahsil edilen güvence bedeli, sabit bir bedel olmamakla birlikte kullanım yerinin veya tüketim noktasının elektrik projesindeki gücü ile kullanım amacına yani tarifesine göre belirlenen güvence bedeli birim fiyatının çarpımı ile hesaplanmaktadır. Ayrıca güvence bedeli birim fiyatları her yılın başında TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) değişim oranına göre yeniden belirlenmektedir. 2018 yılı birim fiyatları ile mesken tarifesindeki kullanım yerleri için minimum 118,50 TL, ticarethane tarifesindeki kullanım yerleri için minimum 336,50 TL güvence bedeli tutarı tahsil edilmektedir.

 

Faaliyet gösterdiğimiz illerin, İmar Barışı ile ilgili başvuru sayılarına göre yapılan sıralamada Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alması sebebiyle, abonelik işlemleri esnasında müşteri ilişkileri merkezlerimizde yoğunluk, gecikme ve memnuniyetsizlik oluşmaması için çeşitli tedbirler alınarak müşterilerimize kolaylıklar sunulmuştur. Bu kapsamda, müşterilerimiz, web sitemizdeki (www.aydem.com ve www.gediz.com) Online Randevu sayfalarından ve 0850 800 0 186 numaralı iletişim merkezimizden alacakları randevu ile işlemlerini sıra beklemeden gerçekleştirebilecek.

 

Abonelik işlemi için müşteri ilişkileri merkezlerimize gelen müşterilerimizin, işlem sürecini azaltmak adına abonelik işlemlerini iletişim merkezimizden de sürdürebilecek. İşlem süresince imzalama işlemi gibi herhangi bir fiziki eylem gerekli olması durumunu gözeterek, bulundukları müşteri ilişkileri merkezinden ayrılmamaları gerekecek. Ayrıca belirlenen müşteri ilişkileri merkezlerimizde hafta sonu cumartesi günleri de dâhil olmak üzere mesai saatleri dışında da abonelik işlemleri yapılmaya devam edilecek.

 

Bununla birlikte Yapı Kayıt Belgesi başvurusu için kısıtlı bir süre kalmış olması nedeniyle, kalan sürede başvuru sayısı ve alınan Yapı Kayıt Belgesi sayısının daha da artacağı düşünülmektedir. Yapı Kayıt Belgesi almış veya alacak olan müşterilerimizin oluşabilecek yoğunluktan etkilenmemeleri adına müşterilerimizi 2019 yılına girmeden 2018 yılı güvence bedeli birim fiyatları ile abonelik işlemlerini tamamlayabilmeleri için 31.12.2018 tarihinden önce Şirketimize müracaat etmeye davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ

Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ

 

 

Aydem ve Gediz Elektrik Hakkında

Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ Bereket Enerji Grubu’nun bir iştiraki olarak 2008 yılında Aydın, Denizli, Muğla illerinde 1,77 milyon müşterisine en avantajlı fiyatlarla, sürekli ve kaliteli elektrik hizmetini sunma amacıyla kurulmuştur. Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ 2013 yılında bünyesine İzmir ve Manisa illerinde hizmet veren Gediz Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi’ni katmış ve toplam müşteri sayısı yaklaşık 4,7 milyona ulaşmıştır. Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ görevli olduğu bölge ve tüm Türkiye’de serbest tüketiciler ile İkili Anlaşma, serbest olmayan tüketicilerle ise Perakende Satış Sözleşmesi yolu ile elektrik enerjisi tedarik etmektedir.

Haber : Merve GÜLMEZ

mustafa_demir_img_9372_800x450.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3709 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim