• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Işılay SAYGIN ve Ekibi Nazillideydi
21 Aralık 2016 Çarşamba 18:17

Işılay SAYGIN ve Ekibi Nazillideydi

Türkiye’nin en genç Kadın Belediye Başkanı ve ilk Kadın Çevre Bakanı İle Turizm Bakanı unvanlarına sahip Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği

Türkiye’nin en genç Kadın Belediye Başkanı ve ilk Kadın Çevre Bakanı İle Turizm Bakanı unvanlarına sahip Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (İWSA)  ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği genel başkanı Işılay Saygın Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.

İzmir Milletvekilliği, TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlıkları Devlet, Çevre, Turizm Bakanlıkları ile Türkiye’nin en genç kadın belediye başkanı unvanı alan Işılay Saygın ile Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği üyeleri, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.

Işılay Saygın ve birbirinden değerli 22 bayanı makamında ağırlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, her birine tek tek hoş geldiniz diyerek Nazilli’yi ve Belediye Başkanı olarak görev yaptığı süreçteki hizmetlerini anlattı. Başkan Alıcık’ın makamında ve Nazili’nin girişinde gördükleri Okumak, Yaşamak ve Yaşlanmak ideal şehir Nazilli sloganın dikkatinden kaçmadığını belirten Işılay Saygın, bu sloganın hayatın özeti ve kalıbı olduğunu vurgulayarak yol arkadaşları ile birlikte Nazilli’de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Nazilli’ye verdiğim sözlerin hepsini tuttum

42 ilden büyük bir İlçe olan Nazillimizde diyerek sözlerine başlayan Haluk Alıcık Nazilli’de organize sanayi ve üniversiteyi geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını ve Nazilli’nin il olmayı hak eden ilçelerden biri olduğunu belirtti. 2009 yılından bu yana İki dönemdir Nazilli’ye başkanlık ettiğini ve öğretmenlik yaparken Belediye Başkanlığına seçildiğini söyleyen Alıcık kendisi hakkında da bilgiler verdi. 2009 yılından bu yana Nazilli’ye verdiği tüm sözleri tutarak Nazilli’de pek çok hizmetin altına imza attıklarının altını çizdi. Belediye Başkanlığının ilk döneminde hiç sıkıntısız çok şey yaptıklarını ancak 2 dönemde iyi hazırlanmamış bir Büyükşehir yasasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Alıcık Nazilli Belediyesi gibi pek ilçe belediyesinin bu yasadan memnun kalmadığına vurgu yaptı. Yasayla birlikte gelirlerinin azalmasının Belediyelerin belini büktüğünü belirten Haluk Alıcık, “Büyükşehir Yasası’ndan sonra gücümüz azaldı. Fakat biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başkanlık sisteminin ardından bazı ilçelerin il olması söz konusu. Nazilli’de bunlardan bir tanesi. Burada topraklar çok verimli. Uzun ömürlü insanlar var. Tüm bunları göz önüne alarak çalışmalarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Nazilli’de Akdeniz Üniversitesi tarafından bir araştırma yapıldı. Bu araştırma sonrasında Nazilli uzun ömürlü insanların yaşadığı şehir olarak tescillendi. Buna istinaden biz Belediye olarak Türkiye’de bir ilke imza atarak Alzheimer Merkezini yaptık. Bunu kendi imkânlarımız ile gerçekleştirdik. Bura da çalışan personel de belediyemizin personelidir. Hastalar tamamen ücretsiz olarak bu merkezden yararlanmaktadır. Bunun yanı sıra yene belediyemiz tarafından bir huzur evi yaptık. Bana bu güne kadar yaptığım hizmetler soruluyor. Pek çok projemiz oldu ama bana en çok haz veren, iyi ki yapmışım dediğim hizmetlerden 2 sidir ve başka belediyeler tarafından örnek alınmıştır” dedi.

Belediye olarak yatırımcının önünü açabilecek imkânlar yaratabiliriz

Belediye olarak tarıma önem verdiklerinin altını çizen Alıcık, “İncir ve zeytin bir arada yetişen nadir ürünler. Biz bu ürünlerde kalite üretim anlamında birinciyiz. Fakat hükümet desteklemediği için insanlar yavaş yavaş tarımdan uzaklaşıyor. Üreticiden çok ucuza ürünleri alınıyor. Teşvik olmazsa bu kadar verimli topraklarda artık insanlar bir şey yapmak istemez hale geliyor. Bize soruyorlar Belediye olarak bu üretilenleri değerlendirecek iş yerleri fabrikalar açamaz mısınız diye. Ancak biz yatırımcının önünü açabilecek imkânlar yaratabiliriz. Mesela organize sanayinin yolunu yapabiliriz, fabrika kurulacak yerin ortamını hazırlayabiliriz. Şu an biz Nazilli’nin organize sanayi ve Üniversite şehri olabilmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Tabi tüm bunların yanında bölgemiz Jeotermal açısından da zengin bir yer. Bu konuda da bağlantılarımız çalışmalarımız devam ediyor. Bu kaynaklarımızdan yararlanarak kendi enerjimizi kendimiz üremek istiyoruz. Tarımda bu kaynaklarımızdan yararlanmak istiyoruz. Jeotermal turizmi yapmak istiyoruz. Ancak şu anda bazı pürüzler var. Ama ülke olarak enerjiye ihtiyaç var ve gerekli çalışmaların yapılması halinde burada bu kaynaklarımızdan yararlanacağız.” İfadelerini kullandı.

Başkan Haluk Alıcık’a plaket takdim etti

Kendisinin de Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Işılay Saygın yeni çıkarılan Büyükşehir Yasasının 2 başlılık yarattığını bu yüzden kanunda devamlılık olmadığı sürece her seferinde yapılan değişiklikler ile bu tür sıkıntıların da yaşanacağını söyledi. Ancak bu sıkıntıları yaşayan bir belediye olmasına rağmen Nazillide yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu belirten Işılay Saygın Haluk Alıcık’ı kutlayarak başarılarının devamını diledi. Saygın “Büyükşehir Yasası sizin gibi belediyelerin önüne set koydu. Vatandaş yolda çukur görse ilçe belediyesinden biliyor. Fakat bilmiyorlar ki büyükşehir sorumlu. Uygulamanın içinden gelen bir insan olduğum için sıkıntılarınızı biliyorum. Kanunlar çıkarılıyor fakat devamlılık sağlanmıyor” dedi.

Nazilli’de oluş nedenleri ile Başkanlığını yaptığı dernek hakkında bilgi veren Işılay Saygın, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (İWSA)  ve Türk Kadınlar Konseyi  adına Nazilli’ye yaptıkları ziyaretlerinde misafirperverliklerinden dolayı Başkan Haluk Alıcık’a plaket takdim etti. Kendilerini Nazilli’de görmekten ve misafir etmekten çok mutlu olduğunu ve duyduğu onuru ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’da Saygın’a Efe minyatür heykeli, plaket ve uzun yaşam sepeti takdiminde bulundu. Işılay Saygın ve beraberindeki 22 bayan ile hatıra fotoğrafı çekilen Alıcık tüm bayanlara içinde Nazilli’ye özgü ürünler ve tanıtımına ait kaynakların yer aldığı paketleri hediye ederek uğurladı.

Belediye ziyaretleri sona eren Işılay Saygın ve beraberindeki bayanlar sırasıyla Gıdı Gıdı Treni, Sümerbank Atatürk Müzesi, Alzheimer Merkezi Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi ve Nazilli Belediyesi tarafından işletmesi yapılan Hangar Kafe &Resterontı ziyaret etti. Gördükleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen Işılay Saygın ile Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (İWSA)  ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği üyeleri ziyaretlerinde sık sık fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi ihmal etmediler.   

AydınÖzel

dsc_3624.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim