• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSMET SEZGİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
06 Ocak 2017 Cuma 18:12

İSMET SEZGİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

Türk Siyasetinin önemli isimlerinden ve eski Aydın Belediye Başkanlarından, eski TBMM Başkanı Merhum İsmet Sezgin’in adı memleketi Aydın’da ölümsüzleştirildi.

Türk Siyasetinin önemli isimlerinden ve eski Aydın Belediye Başkanlarından, eski TBMM Başkanı Merhum İsmet Sezgin’in adı memleketi Aydın’da ölümsüzleştirildi.

Aydın Mimar Sinan Mahallesi Malazgirt Meydanı’ndan Bayındırlık Kavşağı’na kadar olan ve daha önce ‘Bayındırlık Bulvarı’ olarak adlandırılan bulvarın adı “İsmet Sezgin Bulvarı” oldu.

Merhum İsmet Sezgin’in doğum günü olan 6 Ocak günü,  Malazgirt Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra Sezgin Ailesi, siyasetçiler ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar katıldı.

“EN GÜZEL HEDİYEYİ TOPUKLU EFE VERDİ”

İsmet Sezgin’in damadı Tamer Levent, İsmet Sezgin’in ‘Aydın Destanı’ adlı şiirinden bazı kesitler okurken, Sezgin’in kızları Ayşe Sezgin ve Senan Sezgin ise, babasının doğum günü olan 6 Ocak’ta Aydın’da isminin ölümsüzleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Aydın’ın Topuklu efesi Özlem Çerçioğlu, babamın doğum günü olan 6 Ocak’ta en güzel doğum günü hediyesini vermiştir. Babam bu doğum gününde bugüne kadar aldığı hediyelerin en güzelini aldı. Başkan Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“AYDIN SEVDALISIYDI”

Önümüzdeki günlerde İsmet Sezgin’in heykelini de dikeceklerini hatırlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Her gelişinde arar konuşurduk.  Projelerinden heyecanla söz ederdi. Çünkü O bir Aydın Sevdalısıydı. 89. Doğum gününde İsmet Abim’i rahmetle minnetle anıyorum” diye konuştu. 

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim