• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı / Dernekler Masası Yönetim Teslimi
31 Aralık 2018 Pazartesi 10:50

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı / Dernekler Masası Yönetim Teslimi

08 Aralık 2018 tarihinde İl Başkanlığımızda yaşanan görev değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde, il teşkilatımızı oluşturarak Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER'in onayına sunduk. 24 Aralık 2018 tarihi itibarı ile asil yedek 96 yönetim kurulu üyesi ve

08 Aralık 2018 tarihinde İl Başkanlığımızda yaşanan görev değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde, il teşkilatımızı oluşturarak Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER'in onayına sunduk. 24 Aralık 2018 tarihi itibarı ile asil yedek 96 yönetim kurulu üyesi ve 14 disiplin kurulu üyesi olmak üzere toplam 110 kişilik Aydın İl Teşkilatımız, Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER tarafından onaylanarak görevine başladı. Bugün, yani 27 Aralık 2018 tarihinde İl Teşkilatımızın kuruluş evraklarını Aydın Valiliğimiz Dernekler Masasına teslim ederek, resmi kuruluşunu tamamlamış olduk. Aydınımıza ve Teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum.

İl Yönetim Kurulumuzun görev dağılımını ve İl Divanımızı bir hafta içinde tamamlayarak, kamuoyu ile paylaşacağız.

Teşkilatlanma çalışmalarımız ve istişare ziyaretlerimiz ilçe teşkilatlarımızla devam edecektir. Öncelikle Efeler İlçe Teşkilatımızın yeniden oluşturulması için çalışmalarımız yoğunlaştırılacaktır.

Değerli Aydın'lılar, kıymetli basın mensupları,
Bir taraftan teşkilatlanma çalışmalarımız sürerken, bir taraftan da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye genelinde 21 büyükşehir belediye başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında, genel merkez ve genel başkanlar düzeyinde yapılan ittifak müzakereleri sonucunda; Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP'ye bırakılmıştı. İlçeler bazında genel merkezlerimiz düzeyinde yürütülen müzakerelerde Aydın ilimizin 17 ilçesi ile ilgili henüz bir mutabakata varılmamıştır. Görüşmeler hala devam etmektedir.

Biz de 25 Aralık Salı günü, teşkilatımızın aday adayları, başkan ve yöneticilerden oluşan bir heyetle Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdik. Ziyarette, Aydın Milletvekilimiz Sayın Aydın Adnan SEZGİN ile partimizin TBMM'de ki grup toplantısına katıldık ve ardından, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkanımız Sayın Koray AYDIN'a, Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Musavvat DERVİŞOĞLU'na, Eğitim Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Berna SUKAS'a ve Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER'e ziyarette bulunduk. Ziyaretlerde, İl ve İlçe Teşkilatlarımızın, üyelerimizin, seçmen tabanımızın ve kamuoyunun seçim ittifakı kapsamındaki düşüncelerini ve taleplerini ilettik, istişarelerde bulunduk.

İttifak görüşmelerinde teşkilatlarımızın hedefi 17 ilçenin tamamında ve büyükşehir belediyesinde başarıya ulaşmaktır. Yapılabilecek en güzel, en uyumlu ve en adil işbirliğinin tesisi gerekmektedir. Bunun için de, her iki partinin teşkilat ve seçmen tabanının, bu işbirliği şartlarını içine sindirmesi, sahiplenmesi başarı için bir mecburiyettir.

Bu seçim, iki siyasi bloklu bir seçim olacaktır. Bu bloğun bir tarafını oluşturan Millet İttifakı'nın bileşenleri olarak, bu sürece duygusallıktan uzak, oy potansiyelleri ve seçmen tercihleri paralelinde çözümler getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Moral ve motivasyonunu tam olarak tesis etmiş Millet İttifakı'nın Aydın'da 17+1 belediye başkanlığına ulaşması mümkündür. Bunun için bu süreçte; basit pazarlıklara, bireysel hesaplara, "ben yaptım oldu" mantığına yer yoktur.

Bu kapsamda, genel merkez düzeyinde yapılan müzakerelerin sonucuna göre, yol güzergahımızı belirleyeceğiz. Genel merkezimizin ve Genel Başkanımızın kararı, bizim için nihai karardır.

Tabii olarak, süreçte bir taraftan da, gerek belediye başkanlığı gerekse belediye meclis üyeliği aday adaylığı çalışmalarımızda devam etmektedir. Aday adaylığı müracaatları il başkanlığımıza yapılmaktadır. Başvuru süresi Genel Merkezimiz tarafından 31 Aralık'a kadar uzatılmıştı. Aday adaylarımız, partimizin aday adaylarıdır. İlçelerle ilgili ittifak görüşmeleri neticelenip karara bağlandığında ise, aday adaylarımız ittifakın aday adayı olacaklardır. İttifak müzakereleri kesinleşinceye kadar, adaylarımızı ittifak adayı olarak açıklamayı, ittifak ruhuna uygun bulmuyoruz.

Değerli Aydın'lılar, kıymetli basın mensupları,
2018 yılının en büyük mağduru ve mazlumu şüphesiz ki, Doğu Türkistan'lı soydaşlarımızdır. 35 milyonun üzerinde ki Uygur Türk'ü, Çin devlet zulmü altındadır. Doğu Türkistan'da  insanlık suçu işlenmektedir. 1 milyonun üzerinde Uygur Türk'ü, Çin'in sözde eğitim kamplarında düzenli işkenceye ve asimilasyona tabii tutulmaktadır. 100 bin Uygur Türk'ünün aile mahremiyeti yok sayılarak, yani yaşadıkları eve yetişkin Çinli erkekler yerleştirilerek sözde kardeş aile uygulaması yapılmaktadır. Ve benzer bir çok zulüm ve işkence. Doğu Türkistan'lı bir soydaşımızın ifadesi ile : "Doğu Türkistan Türkiye'nin iki kere namusudur. Bir kere namusudur çünkü Türk'tür, ikinci kez namusudur, çünkü müslümandır." Bizden bekledikleri de, uluslararası platformda kendilerine sahip çıkmamızdır. Devletimizi yönetenler ve yetkili makamlardan ise konuyla ilgili tek kelam yoktur. Kimse sahip çıkmasa da, İYİ Parti olarak, Doğu Türkistan meselesine sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Değerli Aydınlılar, kıymetli basın mensupları,
Bugün İstiklal Şairimiz ve büyük mütefekkir Mehmet Akif ERSOY’ un vefatının 82.yıldönümü. Bu vesile ile merhum Akif’i rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Değerli Aydın'lılar, kıymetli basın mensupları,
Ekonomik sıkıntıların zirve yaptığı zorlu bir yıl geçirdik. Dolar bir yılda 3,70 TL'den 5,30'lara çıktı. Yani artış %43. "Dolardan bize ne" diyemeyiz. Çünkü dolarla birlikte, elektrikten doğalgaza, soğandan domatese her şey aldı başını gitti. Yani yüksek oranlı bir enflasyon yaşadık. Alım gücümüz düştü, borçlarımız arttı, işsizlik yükseldi.

Dileriz ki, 2019 yılı İYİ belediyelerle tanışma yılı olur. Böylece, yerel bazda dertlerimizin, sıkıntılarımızın çözümüne katkı sağlama imkanı yakalarız.

Bu arada, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral AKŞENER’in20 Kasım 2018 tarihli grup konuşmasında asgari ücrete %26 zam yapılması gerektiğini söylemesi ve kamuoyuna taşıması sonucu asgari ücret 2020,00 TL olarak kabul edilmiştir. Bu sevindirici bir gelişmedir.

Bu vesileyle, 2019 yılının Aydın'ımıza, Türkiye'mize, Türk Dünyasına ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Cemal SARI
İYİ PARTİ Aydın İl Başkanı

Haber : Merve GÜLMEZ

1-(19).jpg2-(13).jpg3-(10).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim