• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
JEOTERMALDE “SIFIR ZARAR İLKESİ” FORMÜLÜ
14 Kasım 2018 Çarşamba 09:38

JEOTERMALDE “SIFIR ZARAR İLKESİ” FORMÜLÜ

Ümmet Akın Sıfır zarar ilkesine uymayan tüm santraller kapatılacak, Jeotermaller zerotermal olana kadar bu bölgede faaliyet göstermelerine izin vermeyeceğiz dedi.

Ümmet Akın Sıfır zarar ilkesine uymayan tüm santraller kapatılacak, Jeotermaller zerotermal olana kadar bu bölgede faaliyet göstermelerine izin vermeyeceğiz dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın gittiği her ilçede jeotermallerle gerekli savaşı vererek sıfır zarar ilkesine uymayan hiçbir santralin faaliyetine müsaade etmeyeceğiz dedi.

Geçtiğimiz hafta adaylık açıklamasını İl binasında büyük bir katılımla gerçekleştiren Milliyetçi hareket partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın 27 dev projesinin tanıtım toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğini belirtirken, şu ana kadar saha çalışmalarında karşılaştıkları sorunlar hakkında da ilçelerde Vatandaşlarla görüşmeler yaptıklarını belirtti. Gittiğimiz ilçelerde halkımızın dertlerini dinliyor onlarla dertleniyoruz diyen Akın Aydınlı hemşerilerimizin en büyük kaygılarından biri doğaya ve insana sağlığına zarar veren jeotermal santraller olduğunu söyledi. Aydın’da büyük sorunlar yaşanmasına sebep olan ve kendisine yönelen jeotermal ithamlarına isyan eden Akın “Germencik’te kurulan ilk santral 2006 yılında kuruldu 2006 yılında ben mi Germencik belediye başkanıydım? Hayır. Ama bugün bana satın aldığı kalemşörlerle saldıran bu hanım efendi o zaman milletvekiliydi ve 2007 yılında çıkan jeotermal kanunun onaylayan kadrodaydı. Neden bir defa dahi meclis kürsüsünden jeotermalle ilgili tek kelime duyamadık kendisinden. Germencik’e kurulan ikinci firma 2010 yılında geldi 2010 da Germencik belediye başkanı ben miydim? Hayır. Yine mevcut Büyükşehir belediye başkanının kadrosu görevdeydi. Bizim meclis üyelerimiz hayır oylarına rağmen imar değişikliği yapılarak Germencik’te jeotermal santrallerin kurulmasının önü açıldı. Kızılcaköy Germencik sınırları içinde mi?  Atça'da ki jeotermal sahası ihalesine ben mi girdim mevcut büyükşehir belediye başkanımız hanımefendi mi girdi. Aydın halkı zekidir akıllıdır ve gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu vardır. Bana bu ithamlar çiviye çaksan durmaz ben halkın içinde yaşayan halkın derdiyle dertlenen biriyim bunu herkes bilir. Bugün ilçe belediyesi olarak yetkim olsa bakın neler yapıyorum ama buradan söz veriyorum büyükşehir belediye başkanlığını kazandığımızda ilk yapacağımız iş sıfır zarar ilkesine uymayan tüm santralleri mühürlemek olacak. ARGE mi yapıyorlar innovasyonmu yapıyorlar ne yapıp edip o santralleri o kuyuları havaya suya doğaya ve insan sağlığına sıfır zararlı hale getirecekler ya zerotermal olacaklar ya kapanacaklar. Türkiye’nin gerekirse dünyanın sayılı uzman çevreci isimlerinden heyetler kurup bu santralleri denetleteceğim sıfır zarar ilkesine uymadığını tespit ettiğim santrali derhal mühürleyeceğim. Ben buradan söz veriyorum bu hanım efendinin ilimize soktuğu bu tehdidi ben temizleyeceğim”dedi.

Haber : Merve GÜLMEZ

1c555c2f-b4fb-4a9a-9b34-2d1ac6c6b723.jpg1d062fc3-1eb7-4792-a094-f17c6b97ba13.jpg7b1511b5-a23b-474a-b728-9264c1e3fa20.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim