• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAAN BULUT İLE YEŞEREN HAYATLAR ÜZERİNE RÖPORTAJ
18 Mayıs 2020 Pazartesi 22:42

KAAN BULUT İLE YEŞEREN HAYATLAR ÜZERİNE RÖPORTAJ

Genç girişimci Kaan Bulut ile Yeşeren Hayatlar projesinden konuştuk;

Genç girişimci Kaan Bulut ile Yeşeren Hayatlar projesinden konuştuk; 

Kaan Bulut tarafından kurulan Yeşeren Hayatlar platformu bizi birbirimizi sımsıkı sarıldığımız birbirimize sağ elinin verdiğini sol elin görmediği yardımlaşma şekline götürüyor yani bizleri aslında teknoloji ile özümüze döndürüyor.

Kısaca tanımlamak istersek Yeşeren Hayatlar platformu nedir? 

Yeşeren hayatlar destek ihtiyacı olan kişi ile desteği sağlamak isteyen hayırseveri istemedikleri süre boyunca kimlikleri gizli bir şekilde bir araya getiren bir platformdur.

Peki ya bu platformu kurma fikri nereden, nasıl doğdu?

Genç girişimci Kaan Bulut röportajımızda bu fikrin nasıl ortaya çıktığını şöyle açıklıyor: “Yeşeren Hayatlar aslında öyle uzak yerlerden çıkmadı, içimizden çıktı. Ne demek istiyorsun dediğinizi duyar gibiyim... Basitçe şöyle konuşayım, Yeşeren Hayatlar platformu koronadan önce, İzmir gezimde bir evin penceresiz olduğunu gördüğüm zaman çıktı, içim burkulmuştu insanlar yoldan geçip gidiyorlardı, kimse bir şey yapamıyordu çünkü ya elinde avucunda yoktu yada sormaya çekiniyordu ya terslerse, ya utanırda söyleyemezse diye. Bunun üzerine neler yapabileceğim üzerinde çok düşündüm ve bunları düşünürken daha bir çok örnek ile karşılaştım, kimi sınava girecek fakat çalışacak kitabı yoktu, kimisi hasta ama ilaç alamıyor, aklıma ise bu fikir geldi bugün neredeyse hepimizin elinde internete giren bir cihaz var, insanlar bir site üzerinden birbirine yardım da bulunabilir işte Yeşeren Hayatlar platformu böyle ortaya çıktı.

Sistem nasıl işleyecek?

1. Adım

yeserenhayatlar.org adresine kayıt olduktan sonra ihtiyaç isteğinizi anonim şekilde girebileceksiniz gönüllülük esasıyla oluşan ekibip ihtiyacınızı inceledikten sonra sitede yayınlanmak üzere onay verecek.

2. Adım

Ad, soyad gibi bilgilerinizin yalnızca Yeşeren Hayatlar platformu ekibinim görebileceği ihtiyaç desteği girişinizden sonra hayırsever insanlar ihtiyaçlarınızı karşılamak istemeleri durumundan “Desteği Karşıla” butonuna tıklayarak sizinle site üzerinden özel mesajlaşma sistemi ile iletişime geçerek ihtiyacınızı karşılayacaklar. Ad, soyad vb. bilgiler siz istemediğiniz sürece ihtiyacınızı karşılayan hayırsever dahil kimse ile paylaşılmayacaktır bu sayede çekinmeden destek ihtiyaçlarınıza karşılık bulabileceksiniz. Destekte bulunmak istiyorsunuz fakat henüz o ihtiyaç desteği açılmamış ne yapmalısınız? Eğer bir destekte bulunmak istiyorsanız fakat buna dair bir istek henüz başatılmadıysa “Destek Oluştur” butonuna tıklayarak ne tür destek vermek istediğiniz gibi soruları yanıtladıktan sonra destek oluşturmuş olursunuz bu sayede destek ihtiyacı arayan insanlar desteğinizi görerek sizinle site üzerinden iletişim kurabilir. Destek sağlayan insanlar ad, soyad gibi kim olduklarını belli edecek bilgilerin HERKESLE paylaşıp/paylaşılmamasında özgürdür.

Burs Başvurusu nasıl olacak?

Burs başvuruları yalnızca yönetim tarafından belirlenen tarihlerde olacak ve ondan sonra platformda burs talebi bulunulamayacaktır.

Kaynak :  https://www.evosangels.com/genel/kaan-bulut-ile-yeseren-hayatlar-uzerine-roportaj-h237264.html

kaan_bulut_ile_yeseren_hayatlar_uzerine_roportaj_h237264_03c38.jpg

 

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim