• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAPLAN : Yeni Belediye Binamızı Yapıyoruz
20 Ağustos 2019 Salı 09:42

KAPLAN : Yeni Belediye Binamızı Yapıyoruz

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan yeni yapılacak olan, belediye hizmet binası ve ilçe emniyet binası için hazırlanan projeyi anlattı.

eni yapılacak hizmet binasının çizimini de göstererek projeyi anlatan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, proje detaylarını ilerleyen zaman içinde aktaracağını açıkladı.

 

MODERN MİMARİ VE OSMANLI MİMARİSİ BİRLEŞECEK

 

Koçarlı merkeze yapılacak yeni binanın modern mimari ve Osmanlı mimarisini bir arada barındıracağını söyleyen Kaplan, “Adnan Menderes Türkiye’de modernleşmenin önünü açan ilk adam ve Koçarlı Adnan Menderes’in ilçesidir. Adnan Menderes’in modern ürününü bu binaya baktığımızda göreceğiz. Sayın valimize ve bakanımıza bina projemizi sunduk. Bina Osmanlı ve Selçuklu mimarisini görebildiğimiz ve Menderes’in de modern yönünü hatırlatan ve yansıtan bir bina olacak. Balkon olmayacak gömme balkon dediğimiz hayatlar olacak. Çünkü Osmanlı ve Selçuklu’da balkon kültürü yoktu, hayat vardı” dedi.

 

“EMNİYET VE BELEDİYE BİNASININ AYRI KULLANIM ALANLARI OLACAK”

 

Binanın tek görünümlü olurken aynı zamanda farklı kullanım alanları olan ilçe emniyet ve belediye binasını bulunduracağını açıklayan Kaplan, “Bina zeminden itibaren 4 kat olmak üzere, toplam 6 kat olarak projelendirilmiş, zemin ve -2 katı olacak bir bina. -2’de otopark, -1’de devasa bir konferans salonu olacak. Bina tek görünürken, emniyet girişi de bulunacak. Zemin katta hem emniyet girişi hem de belediye girişi bulunacak. Aynı yapının içinde olsalar da tamamen farklı kullanım alanları olacak, girişlerinden asansörlerine kadar ayrı olacak. Zeminde zabıta amirliği, ilçe halk kütüphanesi, kadın dinlenme evinin bulunduğu kurumsal kimlikli işletmeler olmasını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Binanın katlarında hangi hizmet birimlerinin bulunacağı konusunda da ipuçları veren Kaplan, “Birinci ve ikinci katta belediye hizmet binası, misafirhane konseptinde, otel konforunda içinde kafeteryası olan bir belediye konuk evi olarak dizayn edildi. Ve emniyet birimleri de emniyet binasının girişi, -1’de emniyet arşivi, 1, 2 ve 3. katlar da emniyet hizmetlerinin yürütüleceği birimler olacak” şeklinde konuştu.

 

“YASAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

 

Bin metre karelik alan üzerinde 1000 metre karelik alanının inşaat alanı olarak düşünüldüğü projenin toplamda 6 bin metrekarelik kapalı alanı olduğunu ifade eden ve projenin  aşamaları hakkında bilgi veren Kaplan, “Kentsel dönüşüm uygulamasına girdik, yasal süreç devam ediyor. Belediye üzerindeki arsalarda birleştirmeler yapılıyor. Son aşamaya gelindi. Muhtemel hedef Eylül ayı içerisinde orayı tamamen boşaltmak, Ekim ayı içerisinde yıkımını yapmak, Kasım içerisinde de ihaleye çıkmak. "Bin metrekare alan üzerinde yükselmesi ve toplam 8 bin metrekare inşaat alanı olması planlanan binamız, eksi 2 kat, zemin kat ve normal 3 kattan oluşacak. Eksi 2'nci katta otopark, eksi 1'inci katta çok amaçlı devasa konferans salonu yer alacak. Zemin katta zabıta amirliği, İlçe Halk Kütüphanesi, Kadın Dinlenme Evi, halka açık tuvaletler ile kurumsal kimliği olan noter, banka, AYDEM ve benzerleri olacak. 1'inci ve 2'nci katlarda belediyemiz hizmet verecek. Üçüncü katta da 5 yıldızlı otel konforunda, içinde kafeteryası olan belediye konukevi, misafirhanesi bulunacak. Emniyet ise binanın kendi bölümünde eksi 1’inci katı arşiv, zemin katı giriş, 1’inci ve 2’nci katları da emniyet faaliyetleri için kullanacak. En üst kat, yine misafirhane. Emniyetin ve belediyenin asansörleri de ayrı olacak."

 

Projenin detayları hakkındaki gelişmeleri de zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

50 YIL KULLANILABİLECEK BİR BİNA

 

Emniyet binasıyla belediye binasının birleşik görünse de ayrı kullanım alanları ve girişlerinin olacağını ve hatta asansörlerinin de ayrı olacağını vurgulayan Kaplan, 3. bir asansörün de konuk evleri ve kafeteryaya ait olacağını dile getirdi.

 

Kaplan binanın ömrü hakkında bilgi aktarırken, binanın önümüzdeki 50 yıl boyunca hizmet edeceğini belirtti ve “Hedefimiz binanın Koçarlı’da 2071’i görmesi” dedi. 

18da99017df57c47b825181ceac0fa07.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim