• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KORONAVİRÜSLE MÜCADELİMİZDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ
28 Haziran 2020 Pazar 22:55

KORONAVİRÜSLE MÜCADELİMİZDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Kuşadası Belediyesi, sosyal mesafe kuralı gözetilerek yeniden toplu ibadete açılan camilere, koronavirüs tedbirleri kapsamında pedallı el dezenfektan aparatı yerleştirdi.

Kuşadası Belediyesi, sosyal mesafe kuralı gözetilerek yeniden toplu ibadete açılan camilere, koronavirüs tedbirleri kapsamında pedallı el dezenfektan aparatı yerleştirdi.

Güvercin Masa ekipleri ise Cuma namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlara Emek Atölyelerinde gönüllü kadınlar tarafından üretilen yüz maskelerini dağıttı.

Türkiyede ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren toplum sağlığını korumak için gerekli bütün önlemleri alan Kuşadası Belediyesi, koronavirüse karşı normalleşme sürecinde de tedbiri elden bırakmıyor. Bu kapsamda Belediye Başkanı Ömer Günelin talimatıyla harekete geçen Sağlık İşleri Müdürlüğü (SİM) ekipleri, toplu halde kılınan Cuma namazı öncesi ilçe genelindeki 16 caminin girişine yeni nesil pedallı el dezenfektan aparatı yerleştirdi. Özel bir mekanizmaya sahip olan ve ayağın pedala basılmasıyla çalışan aparat sayesinde vatandaşlar ellerini hijyenik bir hale getirip ibadetlerini sosyal mesafe kuralını gözeterek gönül rahatlığıyla yerine getirdi. Güvercin Masa Gezici Ekibi ise camileri dolaşarak vatandaşlara, Emek Atölyelerinde gönüllü kadınlar tarafından üretilen 2 bin adet yüz maskesi dağıttı

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ”

Kuşadalı vatandaşların ibadetlerini daha sağlıklı, güvenli ve hijyenik bir ortamda yapabilmeleri için gerekli her türlü önlemi aldıklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz düzenli olarak camileri dezenfekte etmeye devam ediyor. Bugün de Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Güvercin Masa Gezici Ekibi aracılığıyla camilerimize virüsün bulaşma yolları düşünülerek tasarlanan yeni nesil pedallı el dezenfektan aparatları yerleştirip, maske dağıtımı yaptık. Bu süreç tamamen sona erene kadar tedbiri elden bırakmayacağız. Ancak vatandaşlarımızın da salgın riski tamamen ortadan kalkana kadar temkinli olmayı sürdürerek sosyal mesafe, maske kullanımı ve kişisel hijyen kurallarına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor” diye konuştu.

2606maskedagitim02.jpg

Bu haber toplam 2866 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim