• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÜRŞAT KARACABEY'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
13 Mayıs 2020 Çarşamba 09:56

KÜRŞAT KARACABEY'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat KARACABEY'in Avukatı Ferit BELGİN, Denge Gazetesinde çıkan haber ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat KARACABEY'in Avukatı Ferit BELGİN, Denge Gazetesinde çıkan haber ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

Aydın Denge isimli gazetenin internet sitesinde yer alan   http://www.aydindenge.com.tr/guncel/12/05/2020/adu-rektorune-santajli-kumpas  “ADÜ Rektörü'ne şantajlı kumpas” isimli haberinde Rektör Prof.Dr. Osman Selçuk ALDEMİR’in müvekkilim Sayın Profesör Doktor Kürşat Karacabey ile ilgili iftira içerikli haberine ilişkin açıklamamızdır.

Müvekkilim ; Prof.Dr.Kürşat Karacabey’e Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR tarafından sistematik olarak mobing yapılmakta olup ayrıca İzmir’deki bir kanala Rektörlük Personel Dairesinde gizli olarak bulunan özlük dosyası servis edilerek programlar yaptırmak sureti ile iftira, itibar ve tehditte maruz kalmıştır. Bu yayınlar İzmir Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği karar ile kaldırılmıştır.

Ayrıca bu konular ile ilgili gerek YÖK nezdinde 8 şikâyetimiz, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığında şikâyet dilekçelerimiz ve İdare Mahkemesine açmış olduğumuz davamız bulunmaktadır.

Selçuk Aldemir hakkında 09.03.2020 tarihinde whatsapp konuşmaları ve video görüntüleri cumhuriyet savcılığına verilerek tarafımızca suç duyurusu yapılmıştır.

Müvekkilim; Prof.Dr. Cavit BİRCAN’nın Rektörlüğü döneminde Kurucu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yaparken Yönetimsel uyuşmazlıklar yaşayarak istifa etmiş ve Rektör adayı olmuştur. Cavit Bircan ile hiçbir suret ile ilişkisinin olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Müvekkilimin Prof. Dr. Cavit Bircan ile hiçbir şekilde bağlantısı yoktur, bunu ispat etmeye davet ediyoruz. Ayrıca H.Y isimli şahsı da hayatının hiçbir aşamasında görmemiş, tanışmamış ve konuşmamıştır.

Bu ifade edilenlerin hepsi Prof.Dr.Osman Selçuk’un hayal ürünü ve iftirasıdır.

Bahse konu Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyeti ise, Rektör Osman Selçuk Aldemir’e kendi bilgisi dâhilinde müvekkilimin; Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in  H.K isimli şahsın eşi ile ilişkisini ve şikayetini anlatan bir röportaja aittir. Müvekkilim bu CD yi Ekim ayında Osman Selçuk Aldemir in bilgisi dâhilinde alarak kendisine vermiştir. Bu konu ile ilgili whatsapp yazışmaları mevcuttur.

Osman Selçuk Aldemir’in CD ile alakalı aklına hangi komplo teorileri gelmiş olmalı ki Mart ayında Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulunmuştur. Müvekkilim Savcı beyin daveti üzerine bu röportajın kendisinin İzmir’deki kanal ile tanışmadan önce yapıldığının video görüntülerini ve belgeleri ile ifade etmiş bu girişimimin tamamen Rektörün talebiyle ve bilgisiyle olduğu ifade ve ispat edilmiştir.

Aydın basınından da takip ettiğimiz üzere Yargıtay’ca kesinleşmiş iftira cezasını almasında ve bahse konu olan ilişkilerin yaşanması müvekkilim Aydın iline gelmeden önce yaşanmış ve haberlere konu olmuş bir durumdur. Yaşanan ilişkilerin ne şekilde yaşandığı ile müvekkilimin bir müdahilliği bulunmamakla birlikte hiçbir basın mensubuna bilgi ve belge vermemiştir. Açıklamada müvekkilim ile ilgili iddiaların tamamı iftiradır.

Açıklanan nedenlerle müvekkilim aleyhine kişisel bir hesapla adeta terziye diktirilmiş bir biçimde yapılan bu haberin müvekkilimin gerçekliği ile uzaktan yakından ilgisi olmamakta ve fetö tarzı hedef saptırmak amaçlı bir karalama taktiğine benzemektedir.

Basın etiğini basın mensuplarının unutması mümkün değildir. Bu iddiaların olduğu dönemde müvekkilim Aydın ilinde bırakın görev yapmayı gelmemiştir bile basın mensubu bu hususları incelemeden tartmadan haber yapamaz yapmamalıdır.

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu haber ile ilgili tüm yasal yollara başvurulacaktır.

İftira hem ahlaken yanlış hem de kanunlarımıza göre suçtur.

Güçlü olan haklı değildir. Haklı olan güçlüdür.

Saygılarımızla Kamuoyuna Sunulur.

13 Mayıs 2020 Çarşamba

Profesör Doktor Kürşat Karacabey

Vekili

Avukat Ferit Belgin               

4e064f9b-7463-4c31-85ea-62ace7afd05a.jpg         

Bu haber toplam 4253 defa okunmuştur
YORUMLAR
Gerçekler
Ziya Kadiroğlu
Sayın Kürşat beyin avukatı demişsiniz ya İFTİRA, yav kardeşim hep yalan hep dolan sayın Kürşat beye göre iftira, gerçekleri ve bilinmeyen gerçekleri öğrenmek isteyen şahsımla diyaloğa girebilir. Saygılarımla
16 Ocak 2021 Cumartesi 16:44
24.133.249.140
Çok tehlikeli
Erhan Erdoğan
Çok tehlikeli ...
04 Aralık 2020 Cuma 02:06
195.214.155.142
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim