• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI BELEDİYESİ 7’DEN 70’E HALKIN HİZMETİNDE
09 Ekim 2020 Cuma 14:42

KUŞADASI BELEDİYESİ 7’DEN 70’E HALKIN HİZMETİNDE

Kuşadası Belediyesi tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlara ihtiyaç duydukları bakımı ev ortamında sağlayabilmek amacıyla kurulan “Evde Bakım Birimi” büyük bir titizlikle hizmet vermeye devam ediyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlara ihtiyaç duydukları bakımı ev ortamında sağlayabilmek amacıyla kurulan Evde Bakım Birimi” büyük bir titizlikle hizmet vermeye devam ediyor.

Her gün yaklaşık 25 evi ziyaret eden Evde Bakım Birimi, ihtiyaç duyan vatandaşların kişisel bakımları ve ev temizliklerini yapıyor.   

Kuşadası Belediyesi'nin yatağa bağımlı, yaşlı ve engelli olmaları nedeniyle ev işlerinde ve kişisel bakımlarını yapmakta güçlük çeken vatandaşlar için oluşturduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Birimi çalışmalarını sürdürüyor. 16 kişiden oluşan ekip periyodik aralıklarla toplam 141 haneye ziyarette bulunarak ev temizliklerini ve kişisel bakımlarını yapıyor. Her gün 25 evi ziyaret eden evde bakım birimi personeli, gördükleri tadilat ve tamirat işlerini Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine bildiriyor. Yapılan başvuruların ardından sosyal incelemesi tamamlanan ve hizmetten yararlanmaları uygun görülen kişiler ise aldıkları hizmetten oldukça memnun.

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Kuşadası’nda uzun yıllardır tek başına yaşayan Mehmet Durdu (72) aldığı hizmetten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek Ev işlerini yapmakta çok zorluk çekiyordum. Kuşadası Belediyesine evde bakım hizmetinden yaralanmak üzere başvurdum. Evde Bakım Biriminden kardeşlerimiz haftada bir gün evimi ziyaret ederek temizliğimi yapıyorlar. Kuşadası Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi.

SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara hizmet götürmeye devam ettiklerini ifade ederek  “İlçemizde yardıma ihtiyaç duyan her vatandaşın yanında olmaya çalışıyoruz. Eğitim desteği, yakacak yardımı, gıda paketi dağıtımı gibi işlerin yanı sıra yatağa bağımlı, yaşlı ve engelli olmaları nedeniyle ev işleriyle kişisel bakımlarını yapmakta zorluk çeken hemşehrilerimizi belirli aralıklarla ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyoruz.  Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günelin talimatıyla yürüttüğümüz sosyal yardım çalışmaları aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek en önemli görevimiz“ diye konuştu.

EVDE BAKIM BİRİMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Kuşadası Belediyesi tarafından sunulan bu hizmetten faydalanabilmek için hasta veya hasta yakınlarının belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Engelli ve 65 yaş üzerindeki vatandaşların 0 256 460 40 40 numaralı Güvercin Masa Birimi çağrı merkezi üzerinden alınan başvuruları veya resmi başvuru sonucu oluşan müracaatlar, uzman ekip tarafından inceleniyor. Durumu yasa ve yönetmeliklere uygun olan tüm vatandaşlar hizmetten yararlanabiliyor.

evde_bakim_birimi-(1).jpg

Bu haber toplam 4052 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim