• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI BELEDİYESİ “CAN DOSTLARIN” YANINDA
07 Eylül 2019 Cumartesi 16:46

KUŞADASI BELEDİYESİ “CAN DOSTLARIN” YANINDA

Kuşadası Belediyesi tarafından hayvan mezarlığı olarak yaptırılan “ Can Dostlar Defin Yeri“ hizmete girdi.

“CAN DOSTLAR DEFİN YERİ” AÇILDI

Kuşadası Belediyesi tarafından hayvan mezarlığı olarak yaptırılan “ Can Dostlar Defin Yeri“ hizmete girdi. Kuşadası Yeniköy yolu üzerinde yaptırılan Kuşadası Belediyesi Can Dostlar Defin Yeri açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hayvansever sanatçılar HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik,  tiyatro sanatçısı Volkan Severcan ile hayvanseverler ve vatandaşlar katıldı.

“HAYVANLARIMIZIN SÜREKLİ OLARAK YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Can Dostlar Defin Merkezi’nin sahipli hayvanlar için düzenlendiğini belirterek, “ Hayvanlarımıza hem yaşarken, hem de öldükten sonra sahip çıkmayı ilke edindik. Burada yaptığımız açılış, hayvanlara olan derin saygımızı ve sevgimizi ortaya koyan bir davranıştır. Hayvanlarımızın sürekli olarak yanında olmaya devam edeceğiz. Can Dostlar Defin Yeri için Yeniköy Yolu üzerinde 2 bin 700 metrekare bir alan tahsis ettik ve ilk etapta 700 metrekaresini düzenledik. İlerleyen süreçte sahipsiz sokak hayvanları içinde defin yeri hazırlayacağız. Benim buraya can dostlarını defneden vatandaşlarımızdan tek bir isteğim olacak. Her mezara bir ağaç dikmeleri“ dedi.

KUŞADASI’NDAKİ CAN DOSTLARIMIZ EBEDİ UYKULARINDA RAHAT EDECEKLER

HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik ise Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılan Can Dostlar Defin Yeri’nin tüm Türkiye’ye örnek oluşturacak bir proje olduğuna dikkat çekerek “Kuşadası Belediyesi’ni yaşama geçirdikleri ‘Can Dostlar Defin Yeri’ projesinden dolayı teşekkür ederim. Kuşadası’ndaki can dostlarımız ebedi uykularında rahat edecekler. Belediye Başkanımızın her mezara bir ağaç talebini çok yerinde buldum. Kuşadası Belediyesi hem yaşarken hem öldükten sonra can dostlarımızın yanında. Bu tür hayvan dostu projelere imza atan Kuşadası Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’e teşekkür ederim” dedi.

İLK AĞAÇ BAĞIŞI VOLKAN SEVERCAN’DAN

Tiyatro sanatçısı Volkan Severcan ise Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i Can Dostlar Defin Yeri projesinden dolayı tebrik ederek, defin yerine ilk ağaç bağışını kendisinin yapacağını kaydetti.

111-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim