• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI BELEDİYESİ’NE “SIFIR ATIK BELGESİ
18 Haziran 2020 Perşembe 10:54

KUŞADASI BELEDİYESİ’NE “SIFIR ATIK BELGESİ

Kent genelinde yürüttüğü geri dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken çevre dostu Kuşadası Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürlüğü tarafından verilen “Sıfır Atık Be

Kent genelinde yürüttüğü geri dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken çevre dostu Kuşadası Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürlüğü tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.
“Kuşadası geleceğini biriktiriyor” sloganı ile geri dönüşüm çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde yürüterek son 13 ayda 4 bin 516 ton ambalaj atığı ve 43 bin 282 kilogram bitkisel atık yağ toplayan Kuşadası Belediyesi, hizmet binalarında gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmaları nedeniyle Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Kuşadası genelinde olduğu gibi belediye hizmet binalarında da geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar ve elektronik atıkları özel tasarımlı kutu ve kumbaralar aracılığıyla ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandıran Kuşadası Belediyesi personeline yönelik bilinçlendirme çalışmaları da yürütüyor.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, en hassasiyetle üzerinde durdukları konuların başında çevrenin korunmasının geldiğini belirterek “Kuşadası Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına sıfır atık çalışmalarına büyük bir önem veriyoruz. Kentimizin genelinde olduğu gibi belediye binalarımızda da geri dönüştürülebilir tüm atıkları ayrı toplayarak hem atık oluşumunun önüne geçiyor hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz. Sıfır Atık Belgesi, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine getiren özel ve kamu kurumlarına veriliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen titiz çalışmalar ile bu belgeyi almaya hak kazandık. Sıfır atık oluşumu ile ilgili çalışmalarımız sürecek” dedi.

sifir-atik5.jpg

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim