• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI PLAJLARINA TAM NOT
06 Ağustos 2020 Perşembe 19:27

KUŞADASI PLAJLARINA TAM NOT

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi ortaklığında işletilen, Kuşadası’ndaki 9 plaj, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle Türkiye genelinde koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında eş zamanlı olarak yapılan denetimden tam not aldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi ortaklığında işletilen, Kuşadası’ndaki 9 plaj, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle Türkiye genelinde koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında eş zamanlı olarak yapılan denetimden tam not aldı.   

Türkiye genelinde koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin yerine getirilip getirilmediğini tespit etmek için İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle gerçekleştirilen Türkiye Güven Huzur Uygulaması, Kuşadası’nda da yapıldı. Uygulama kapsamında ilk olarak kentin plajları denetlendi. Denetime; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile polis, jandarma ve zabıta ekipleri katıldı. Uygulamada, polis ve zabıta ekipleri tarafından Kuşadası plajlarındaki şezlongların sosyal mesafe kuralına göre yerleştirilip yerleştirilmediği kontrol edildi. Ayrıca denize girmek ve güneşlenmek için gelen tatilcilerin maske takıp takmadıklarına bakıldı. Maskesi olmayanlar takmaları yönünde uyarıldı.

“DENETİMLERİMİZ SÜRECEK”

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ise denetimden sonra yaptığı açıklamada amaçlarının insanlar arasında huzursuzluk yaratmak olmadığını söyledi. Toplumda bazı vatandaşların bütün uyarılara rağmen hijyen ve korunma tedbirlerine uymadığını belirten Kaymakam Yücel, “Bu nedenle kamu görevlileri ile belediye yetkililerinin insanlarımızı kibarca uyarması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda denetimlerimiz ara ara devam edecek” diye konuştu.

“PLAJLARIMIZ GÜVENİLİR”

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer ise “Plajlarımız Türkiye’ye örnek olarak gösterilebilir standartta.  Pandemi ile mücadelede Türkiye’nin en başarılı 4’üncü belediyesi seçildik. Bu bizler için büyük bir gururdur. Koronavirüs salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren mücadelemiz başladı. Bu süreci çok iyi şekilde yönettik. Yaz sezonuyla birlikte plajlarımızda da aynı titizlikle hazırlıklarımıza başladık. Bugün de gördüğünüz gibi tüm plajlarımız korornavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kurallara uygun. Plajlarımız bugün yapılan denetimden tam not aldı” dedi. 

plaj_denetim-(4).jpg

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim