• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI’NA MODERN VE ESTETİK SEYYAR TEZGÂHLAR ÇOK YAKIŞTI
05 Ağustos 2020 Çarşamba 18:44

KUŞADASI’NA MODERN VE ESTETİK SEYYAR TEZGÂHLAR ÇOK YAKIŞTI

Ömer Günel’in belediye başkanı seçilmesinin ardından büyük bir değişim sürecine giren Kuşadası, modern ve estetik görünümlü ahşap seyyar tezgâhları ile de fark yaratıyor.

Ömer Günel’in belediye başkanı seçilmesinin ardından büyük bir değişim sürecine giren Kuşadası, modern ve estetik görünümlü ahşap seyyar tezgâhları ile de fark yaratıyor.

Kuşadası Belediyesi’nin girişimleri ile kayıt altına alınan tüm seyyar satıcılar, sağlıklı ve hijyenik koşullarda faaliyet göstermelerinin yanı sıra özel tasarımlı ahşap tezgahları ile de kente büyük renk katıyor.

Daha modern ve bir turizm kenti yaratmak için çalışan Kuşadası Belediyesi’nin son estetik dokunuşu seyyar tezgâhlara yönelik oldu. Seyyar tezgâhların kente renk ve kimlik katan önemli unsurlar olduğuna inanan Kuşadası Belediyesi, bir yandan “sokak ekonomisi” olarak adlandırılan seyyar tezgâhları, ihtiyacı olan kişilere tahsis ederek kayıt altına alırken yaptığı özel ve modern tezgâh tasarımı ile de vatandaşlardan tam not aldı.

İlk iş olarak Kuşadası merkez, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde bulunan 300’ün üzerindeki seyyar satış belgesini iptal ederek yeni bir değerlendirme yapan Kuşadası Belediyesi, tezgâhları başka hiçbir geliri bulunmayan kişilere tahsis etti. Seyyar tezgâh sayısını ise 105’e indirerek tamamını kayıt altına aldı. Yaptığı düzenleme ile seyyar tezgâh esnafının hijyenik ve sağlıklı koşullarda faaliyet göstermesini sağlayan Kuşadası Belediyesi, sahil sitelerinde kayıt dışı olarak faaliyet gösteren sebze meyve satıcılarını da kayıt altına alarak düzenli denetime tabi tutmaya başladı.

DOĞAYA UYUMLU AHŞAP SEYYAR TEZGÂHLAR

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hedeflerinin kentin her alanında düzen yaratmak olduğunu belirterek “Dünyanın hangi modern ülkesine giderseniz gidin seyyar tezgâhlarla karşılaşırsınız. Seyyar tezgâhlar belirli bir düzen ve görsellik içerisinde sunulduğu takdirde yerel tatları ve ürünleri ziyaretçilerle buluşturan, kentlere renk ve canlılık katan özgün değerlerdir. Avrupa’nın Roma, Barcelona, Venedik, Paris gibi önemli turizm merkezlerine gittiğinizde seyyar tezgâhların kent dokusuna uygun tasarımlarla adeta bir kent mobilyası haline getirildiğini görebilirsiniz. Biz de Kuşadası Belediyesi olarak, kentimizi bir turizm merkezine yakışır hale getirmek için sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında seyyar tezgâhlarımızı doğaya uyumlu yeşil renkli ahşaptan tasarladık. Öte yandan seyyar satıcılık faaliyetini ek gelir kaynağı olmaktan çıkararak ihtiyacı olan vatandaşlarımız için asli gelir kaynağı haline getirdik” dedi.    

_esb7293.jpg

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim