• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI’NDA COŞKULU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
30 Ekim 2018 Salı 10:49

KUŞADASI’NDA COŞKULU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıldönümü Kuşadası’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıldönümü Kuşadası’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kuşadası’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kuşadası Kaymakamlığı’nda düzenlenen bayramlaşma töreni ile başladı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle devam eden kutlamalara Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Radar Komutanı Binbaşı Uğur Ünlü, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Tanrısevdi, Kuşadası Baro Temsilcisi Esra Tükenmez, Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Personel Asteğmen Hüseyin Kurt, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Cumhuriyet’in çağdaş bir yönetim sistemi olduğunu belirterek Cumhuriyet ile beraber Türk Halkı’nın daha özgür hale geldiğini ifade etti. Kaymakam Yücel Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda canları pahasına savaşan tüm askerleri saygıyla andığını ifade ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk insanı için savaşmış büyük bir lider olduğunu kaydetti.

Kaymakam Yücel’in konuşmasının ardından kutlama töreni, çeşitli grupların halk oyunları gösterileri ve okunan şiirlerle devam etti. Törende Kuşadası’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Milli İradeye Sahip Çıkma temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Törenin ardından Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde bir tören geçişi düzenlendi.

Haber : Merve GÜLMEZ

img_2575.jpgimg_2626.jpgimg_2632.jpgimg_2796.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim