• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASINDA DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ
28 Kasım 2016 Pazartesi 19:24

KUŞADASINDA DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Kuşadası Belediyesi tarafından, ilkokul öğrencilerine yönelik olarak başlatılan geri dönüşüm eğitimi 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da devam ediyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından, ilkokul öğrencilerine yönelik olarak başlatılan geri dönüşüm eğitimi 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da devam ediyor.

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla sürdürülen geri dönüşüm eğitimi kapsamında ilkokul 2, 3, 5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerine ‘’Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık Piller’’ konularında eğitim seminerleri veriliyor.

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 6 okulda verdiği eğitimler sayesinde çocukları çevre kirliliğini önleme, azaltma, ambalaj atıkları ve atık pil ile yağların evsel atıklardan ayrı toplanması konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Yıl boyunca devam edecek eğitimlerin Kuşadası ilçe sınırları içerisinde bulunan toplam 25 okulda verilmesi planlanıyor.

Son olarak Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Eğitim Sorumlusu Derya Tezcan tarafından Çakabey İlkokulu'nda verilen geri dönüşüm semineri, öğrenciler tarafından büyük ilgiyle dinlendi. Tezcan, dönem başından itibaren sürdürülen geri dönüşüm seminerlerine çocukların gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını belirterek “Eğitimlerimizle çocuklarımıza çevre kirliliğini önleme, azaltma, özellikle ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanması konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Atık pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanmadığı taktirde yaratacağı kalıcı kirlilik konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz” dedi.

AydınÖzel

unnamed-(2)-021.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1032 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim