• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI’NDA KORONAVİRÜS’E KARŞI TEDBİRLER ARTTI
25 Mart 2020 Çarşamba 16:51

KUŞADASI’NDA KORONAVİRÜS’E KARŞI TEDBİRLER ARTTI

Kuşadası Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’e karşı tedbirlerini arttırdı.

Kuşadası Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’e karşı tedbirlerini arttırdı. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede bulunan market, şarküteri, manav, paket servis yapan lokantalar ile fırınlara yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerini sıklaştırdı.

Kuşadası Belediyesi, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede tüm dünyaya yayılan ve 17 binin üzerinde kişinin ölümüne yol açan koronavirüsün, Türkiye’de de görülmesinin ardından ilçe genelinde başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü dezenfektasyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Ekipleri ise ilçede açık olan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

GIDA ÜRÜNÜ SATAN İŞLETMELER DENETLENDİ
Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli gıda mühendisi ile zabıta personelinin yer aldığı denetimlerde işletmelerin imalathane bölümlerinin, depolarının ve üretim malzemelerinin hijyen kurallarına uygunluğu kontrol edildi. Ekmek ve şarküteri ürünleri gibi gıdaların ambalajlanmış olup olmadıklarını da denetleyen ekipler işletme sahiplerine müşterilerle aralarına en az 1 metre mesafe koymaları gerektiğini hatırlattı. Ekipler kurallara uymayan işletmelere uyarıda bulundu.

KUŞADASI ESNAFI KURALLARA UYUYOR
Kuşadası Belediyesi’nde görevli Gıda Mühendisi Gizem Yalçın, halk sağlığına verdikleri önemin altını çizerek “ Kurum olarak, tüm dünyayı etkisi altına alan ‘Koronavirüs’ (Covid 19) hastalığıyla mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda İlçemizde gıda ürünü pazarlayan işletmeleri denetledik. Denetimlerimizde üretim sürecinin koşullara uygunluğu, ürünlerin paketlenme süreçleri ile işletme sahipleri ve personelin kurallara uyup uymadıklarını kontrol ettik.  Çoğu işletmenin tedbirleri eksiksiz olarak yerine getirdiğini gözlemledik” dedi.

2503denetim08(1).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1050 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim