• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI’NDA YATIRIMLAR KORONAVİRÜSE RAĞMEN DURMUYOR
16 Mayıs 2020 Cumartesi 02:59

KUŞADASI’NDA YATIRIMLAR KORONAVİRÜSE RAĞMEN DURMUYOR

Kuşadası’nda 2019 yılı sonu itibari ile başlayan doğalgaz altyapı çalışmaları kesintisiz olarak devam ediyor.

Kuşadası’nda 2019 yılı sonu itibari ile başlayan doğalgaz altyapı çalışmaları kesintisiz olarak devam ediyor.

Koronavirüs salgınının yarattığı olumsuz tabloya rağmen 2020 yılı sonu itibari ile Kuşadası toplam 160 km lik  doğalgaz alt  yapı şebekesine kavuşacak. Doğalgaz altyapı çalışmalarının planlanması amacı ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel , Enerya Enerji A.Ş Bölge Direktörü M. Akif Tulukçu ve Bölge Müdürü Osman Ersöz bir araya geldi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Kuşadası’nı modern çağdaş bir kente dönüştürme yolunda başlattıkları seferberlikte emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Başkan Ömer Günel yaptığı açıklamada “ Kuşadası’nda artık durdurulamayacak değişim başlamıştır. Kuşadası’nın alt ve üst yapısında başlattığımız çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Koronavirüs  salgını tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de ciddi şekilde etkilemiştir.  Ana geliri turizm olan bir kente, her türlü olumsuz koşula rağmen yatırımların sürekliliğinde ve hizmetlerimizde aksama yaşatmıyoruz. Doğalgaz alt yapı çalışmalarını yürüten Enerya Enerji A.Ş Aralık 2019 tarihinde Ege Mahallesinde tamamladığı çalışmalara, İkiçeşmelik ve Türkmen mahallelerinde de devam etmektedir.  2020 yılı yatırım programında Ege, İkiçeşmelik ve Türkmen Mahallesi doğal gaz alt yapı şebekesi imalatlarına devam edilmesi planlanmaktadır.  Kuşadası’nda mevcut abone sayısı 3.400e ulaşmıştır. Enerya Enerji A.Ş 2020 yılında Kuşadası’nda başlayan alt yapı yatırımlarıyla 24 km doğal gaz alt yapı şebekesini tamamlayarak, devam edecek çalışmalarla 55 km imalatın yapılmasını planlamaktadır. 2020 yılının sonunda kentimiz toplam 160 kmlik doğal gaz alt yapı şebekesine sahip olacaktır. Yıl sonu itibariyle 18 bini aşkın abone potansiyeline ulaşılacaktır“ dedi.

Enerya Enerji A.Ş Ada Bölge direktörü M.Akif Tulukçu, şirketlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesinin ve Kuşadası Belediyesinin desteği ile çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti. M.Akif Tulukçu, “ STFA Yatırım Holding grup şirketi olarak 2003 yılında kurulan Enerya; doğal gaz dağıtımı, elektrik ticareti, doğal gaz ticareti ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet göstermektedir. Türkiye'nin en yaygın 2. özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji A.Ş, Partners Grup ortaklığıyla 10 şehirde 30 yıl süreyle doğal gaz dağıtım lisansına sahiptir ve 1.400.000i aşkın aboneye hizmet sunmaktadır. Kuşadası bölgesi şirketimiz için özel bir bölgedir. Hedefimiz Kuşadası’nda her haneye doğalgazı ulaştırmaktır” diye konuştu.

_esb6986.jpg

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim