• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEB TÜRKÇE, MATEMATİK VE FEN DERSLERİNDE BAŞARI ORANINI TAKİP EDECEK
11 Mart 2019 Pazartesi 12:03

MEB TÜRKÇE, MATEMATİK VE FEN DERSLERİNDE BAŞARI ORANINI TAKİP EDECEK

“Öngördüğümüz ve Ülkemizde Uygulanması İçin Öneri Olarak Sunduğumuz TIMSS (Öğrenci Başarı İzleme Araştırması) Benzeri Sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığından 10 Mart 2019, Pazar günü Gelen Açıklamaya Göre Artık Ülkemizde De Uygulanacak.” Başak Koleji Genel D

 

 

H

 

“Öngördüğümüz ve Ülkemizde Uygulanması İçin Öneri Olarak Sunduğumuz TIMSS (Öğrenci Başarı İzleme Araştırması) Benzeri Sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığından 10 Mart 2019, Pazar günü Gelen Açıklamaya Göre Artık Ülkemizde De Uygulanacak.” Başak Koleji Genel Direktörü Metin Akyol.

 

Aydın Başak Koleji Genel Direktörü Metin Akyol’un 11 Mayıs 2018 tarihinde nBeyin.com sitesinde yaptığı açıklamaya göre(https://nbeyin.com.tr/matematik-egitimi-nasil-olmalidir/) ülkemiz eğitim sisteminde 8. Sınıf öğrencilerine uygulanan LGS sınavının TIMMS’e benzer düzenlenmesi ve 4. Sınıf düzeyinde de benzer bir düzenleme yapılarak öğrencileri 8. sınıfa yerleştirmede etkisi olması yönünde öneri sunulmuştur. Akyol “Ayrıca 2018-19 Eğitim-Öğretim yılı başında kolej öğretmenlerimize verilen seminerlerimizde bu yıl itibariyle bu yönde hazırlıklı davranarak okulumuzda eğitimlerin verilmesi ve bizzat şahsım editörlüğünde hazırlanan Tales Bilim Yayınları Matematik kitaplarını müfredatımıza entegre ederek eğitimlerimizin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.” diyerek kurumun bu konuda da öncü olmasını önem verdikleri  Ar-Ge çalışmalarına bağlı olduğunu da eklemiştir.

10 Mart 2019, Pazar günü Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in yaptığı açıklamaya göre (http://www.milliyet.com.tr/meb-turkce-matematik-ve-fen-gundem-2840045/) bu yıl Nisan ayında 4,7 ve 10. Sınıf düzeylerinde “Başarı İzleme Araştırması” yapılacağı bildirildi.

Akyol son olarak; “Bugün AR-GE çalışmalarımız sonucu Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya en hazırlıklı olan ve hatta kurumumuzda uygulamaya başlayan okuluz. Öngörü ve uygulamalarımız ile ilk ve tek olmaya devam edeceğiz. Böylece her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımızı Tokyo’daki, Amsterdam’daki, Londra’daki çocuklarla denk yetiştirmiş olacağız ve ülkemizi dünya standartlarında temsil eden bireylerimiz ile her zaman gurur duymaya devam edeceğiz” sözlerini ekleyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim vizyonuyla paralel işler yapmanın kurum olarak haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Haber : Merve GÜLMEZ

1-(2)-(large)-(1).jpg1-(large).jpg2-(large).jpg3-(large)-(1).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim