• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mesut ÖZAKÇAN, Mimarlara Ödüllerini Dağıttı
05 Kasım 2016 Cumartesi 21:40

Mesut ÖZAKÇAN, Mimarlara Ödüllerini Dağıttı

Efeler Belediyesi Hizmet Binası Proje Yarışması Sonucunda Ödül Kazanan Yarışmacılara Ödülleri Takdim Edildi

Efeler Belediyesi Hizmet Binası Proje Yarışması Sonucunda Ödül Kazanan Yarışmacılara Ödülleri Takdim Edildi.

Efeler Belediye Başkanı Mesut ÖZAKÇAN Yaptığı Konuşmada Şunlara Değindi;

Çok değerli meclis üyelerim, çok değerli belediye çalışanlarımız, çok kıymetli jüri üyelerimiz ve bu proje yarışmamızda görev alan çok kıymetli yürekli arkadaşlarımız, sevgili misafirlerimiz değerli muhtarlarım, sevgili muhtarım, basınımızın medyamızın çok değerli temsilcileri bende hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum, saygı ile selamlıyorum.

Değerli dostlar; Efeler Belediyesi olarak 30 Mart 2014 tarihinden önce seçim satımı halinde Aydın ilimizde çalışmalarımızı sürdürürken tabi ki Efeler İlçe Belediyesi olarak bizim bir hizmet binamız ve mekanımız da yoktu. İlk projemizin bu olacağını çalışma programımızda ve broşürlerimizde de yer vermiştik. Bugüne kadar hizmet binası yapabileceğimiz bir alanımız olmadığı için adım atamadık.

Değerli meclis üyelerim ve değerli belediye personelimizin de bildiği gibi; son taşınır-taşınmaz mal dağıtımından sonra bize intikal eden, tapusu efeler belediyemize intikal eden tescil edilen bir hizmet binası alanımız oldu. Bu alan imar planımızda da belediye hizmet alanı olarak görülüyor. Bizimde göreve geldiğimiz günden beri hayal ettiğimiz belediye hizmet binası yapmak için hayal ettiğimiz bir yerdi. O hayalimizi gerçekleştirmek üzere ilk adımımızı atmış olduk bu proje yarışmamızla.

Değerli dostlar, proje yarışmamız belediye yasaları, proje yarışmasıyla ilgili yönetmelikler çerçevesinde bütün kurallara uygun olarak bugüne kadar ki süreç gelişti gerçekleştirildi ve bugün ödül verme noktasına geldi. Ben emeği geçen, başta jüri üyelerimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün ödül töreni ve kolokyum olarak ifade edilen etkinliğimizle proje yarışması sürecimiz sonlanmış olacak.

Kolokyumun ne olduğu konusunda kelime olarak anlam olarak bilemeyebiliriz. Kolokyum; tüm proje katılımcılarımızla jüri üyelerimizin karşılıklı oturup konuştukları ve katılan tüm projecilerin jüri üyelerine her türlü soruyu sorup niçin kendilerinin birinci olamadıklarını da öğrendikleri bir tartışmadır. Bu noktasına kadar bütün ayrıntılarını yönetmelik şartlarına uygun olarak biz bu yarışmayı gerçekleştirdik. Ben proje yarışmamıza katılan bütün mükellefleri birincilik ödülünü almış gibi ayrı ayrı kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Böylesine bir projeye katılma cesareti göstermek her mükellef için kolay bir şey değil.

Bu projemiz yapıldıktan sonra uygulama projelerini de gerçekleştireceğiz en kısa zamanda ve akabinde temel atmakta nasip olur inşallah. Görev süremiz sonuna kadar imkanımız olursa da bu tesisi bu hizmet binamızı yapmak bizlere, kurucu belediye meclis üyesi ve efeler belediyesi olarak bizlere nasip olmuş olur. Önemli bir proje, önemli bir yatırım. İz bırakacak izi kalacak bir yatırım. Ben tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ediyorum.

Tabi bir noktaya da dikkatlerinizi çekmek isterim. Hiçbir proje katılımcısını tanımıyorum. 1. - 2. - 3. mansiyon alanları, hiç birini tanımıyorum. Jüri üyelerimizde tanımıyor. 69 proje katıldı yarışmamıza. Katılan bir proje sahibi proje üzerine ismini yazdığı için diskalifiye edildi. Tabi bu olayda o proje mükellefi için çok önemli bir deneyim. Jüri üyelerimizde hiçbir proje sahibini tanımadan bu değerlendirmeyi yaptılar ve oy birliği ile de bu ödül alan projeleri sıraladılar.

Ben tekrar bu çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere hepinize sağlık esenlik dileyerek yürekten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Haber / Fotoğraf : Emrullah TURGUT

_dsc1423.jpg_dsc1430.jpg_dsc1452.jpg_dsc1454.jpg_dsc1490.jpg_dsc1465.jpg_dsc1494.jpg_dsc1499.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim