• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mhp aydın Ayasofya açıklaması
16 Haziran 2020 Salı 08:00

Mhp aydın Ayasofya açıklaması

Ayasofya feth edilmiştir.Ayasofya Camisi; kılıç hakkıdır.Ayasofya'yı fetheden kahraman Hünkâr bir Türk’tür, yiğit askerler Türk milletinin kudretidir.

Ayasofya feth edilmiştir.
Ayasofya Camisi; kılıç hakkıdır.
Ayasofya'yı fetheden kahraman Hünkâr bir Türk’tür, yiğit askerler Türk milletinin kudretidir.
Büyük Türk Hünkârımız Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman neferlerinin Ayasofya’da  kıldıkları ilk Cuma Namazına müteakip camiye dönüştürülen Ayasofya Camisi meselesi; doğru tarih disiplini içinde, fethin şahit ve şehitlerinin ruhu inciltilmeden; inşallah güçlü Cumhur İttifakı konuyu en kısa sürede çözecektir. Ayasofya Cami’nde okunan Fetih Suresi bunun güçlü işaretidir.
Elbette ve herhalde, her milli meselede olduğu gibi anında rahatsızlanan iç ve dış odaklar, gizli Bizans lobisinin, batı hayranı yerli işbirlikçileri bir kez daha mevzi alarak nifak seferberliği başlatmışlardır.
Gayretleri nihayetsizdir, boşunadır.
Cumhurbaşkanımız ve AKParti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin "Ayasofya'da Kur'an da okunur, namaz da kılınır. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir" sözü ve MHP Genel Başkanı Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin "Türkiye Cumhuriyeti’nin egemen sınırları içinde neyin, nasıl ve hangi maksatla kullanılacağına karar verecek yüksek mercii bellidir, buda büyük Türk milletidir." sözleri Cumhur İttifakının kararlılığının ifadesidir.
Konunun çözümü sürecinde, bitmeyen kafa karışıklıkları, kesilmeyen spekülasyonlar, eksilmeyen ve eskimeyen mesnetli-mesnetsiz iddialar, derinleşen fikir ve görüş ayrılıkları ortaya çıkması belki anlaşılabilir bir durumdur. Lakin; sorumsuz ve şuursuz bazı sözde akademisyen, müşkülpesent uzman yorumcular Fatih Sultan Mehmet Han ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü münasebetsizce mukayese yanlışına düşmüşlerdir. Fatih’in yaptığını Atatürk tarafından yıkıldığı iması veya ifadesi hain bir uydurma, rezil bir yalandır. Sözün kısası; müzeden cami, camiden de müze olamayacaktır.
MHP Genel Başkanı Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendi "2 Temmuz 2020’de Danıştay 10.Dairesi’nin açıklayacağı karar ne olursa olsun, aziz milletimiz Ayasofya’yı kutlu fethimizin simgesi, minber ve mihrabından, duvarlarından çınlayan tekbir seslerine kadar tertemiz alınların secdeye geleceği bir cami olarak görmektedir.
Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir.
Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir.
Yunanistan’ın ve bu ülke çizgisinde siyaset yapan CHP’nin karalama kampanyası bayağı ve beyhude bir çırpınıştır." sözleri ile, camiamızın ve Türk Milletinizin Ayasofya konusundaki kararlığını dile getirmiştir.
Ayasofya’nın ibadete açılmasını kompleks diye değerlendiren,
Ayasofya Camisi’ne karşı çıkıp müze olarak kalmasını telaş ve tertiple arzu edenlere, geçtiğimiz günlerde Dimetoka’da, UNESCO’nun kültürel miras listesinde yer alan Çelebi Mehmet Bey Cami’nin kundaklanmasına sessiz kalmalarını hatırlatmak isterim.
İspanya’da Endülüs döneminde yapılan ve on yılda tamamlanan Kurtuba Camisi’nin, Macaristan’da Toygun Paşa ve Mustafa Paşa Camii’lerinin Kilise yapılmasına ses çıkarmayan diller, Yunanistan’daki Hamza Bey Camisi’nin, Üç Şehitler Camisi’nin, Alaca İmaret Camisi’nin yürek yaralayıcı ve imanlı kalpleri infiale sürükleyici harabe hallerini görmezden gelenler!
Siz kimsiniz?
Milliyetçi-Ülkücü Hareketin kutlu otağı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşü çok nettir!
Ayasofya Camisi müslüman gönüllerle buluşmalı, kapısı ibadete mutlaka açılmalıdır.
Allah’ın ( cc ) neyi emrettiği, Türk Milletimizin  ne dediği, ecdadın ne istediği değerlidir.
Gerisi fuzuli laf kalabalığıdır.
Teferruat bile değildir.
Haluk Alıcık
MHP Aydın İl Başkanı

Bu haber toplam 958 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim