• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mhp aydın il malgaç baskını açıklması
16 Haziran 2020 Salı 08:00

Mhp aydın il malgaç baskını açıklması

MİLLİ HAREKET / Malgaç Baskını16 Haziran 1919
MİLLİ HAREKET / Malgaç Baskını
16 Haziran 1919
Aydın 57. Tümen Komutanı olan Miralay Mehmet Şefik Aker’in görevlendirmesi neticesinde Yörük Ali Efe, 16 Haziran 1919 tarihinde Aydın iline bağlı Sultanhisar ve Atça arasındaki Malgaç (Malkoç) demiryolu köprüsü mıntıkasına konuşlanan Yunan karakoluna baskın yaptı.
Türk tarihimize Malgaç Baskını olarak geçen bu milli hareket, Batı ve Güney Anadolu’da düzenli, teşkilatlı ve milli şuurla yapılmış ilk baskın olarak kabul edilmektedir.
Malgaç baskını ile başlayan kurtuluş mücadelesi nihayet 7 Eylül 1922 de Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordumuz ile Aydın kentimizde zafere ulaşmıştır. Büyük Türk Atatürk komutasında Aydın’ın kurtuluşunda büyük kahramanlık gösteren Miralay Şefik Bey, Yörük Ali Efe, Yüzbaşı Faik, Demirci Mehmet Efe, Teğmen Zekai, Sökeli Cafer Efe, Teğmen Necmi, Mestan Efe, Sancaktarın Ali Efe, Salavatlı Halil İbrahim , 57. Tünen Yaveri İsmail Hakkı, Tekeli İsmail Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe, Durmuş Ali Efe, Yanık Efe , Danişmentli İsmail Efe ve bütün ülkü ve silah arkadaşlarını ve Yunan tarafından işgal sırasında şehit edilen hemşerilerimize Allah’dan rahmet diliyorum.
Haluk Alıcık
MHP Aydın İl Başkanı
Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim