• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP Orman Yangınları Açıklaması
04 Ağustos 2020 Salı 08:51

MHP Orman Yangınları Açıklaması

Ormanlar ; ecdadımızın emaneti, geleceğimizin hakkıdır.
Orman Yangını İhbar
177
Ormanlar ; ecdadımızın emaneti, geleceğimizin hakkıdır.
Her ağaç bir nefestir.
Son günlerde Türkiye'mizde ve cennet Aydın Kentimizde çıkan  orman yangınların  çıkış sebeplerinin aydınlığa kavuşturulmasını, bir an önce söndürülerek, kaybolan ağaçların en kısa sürede yenilerine dikilmesi ve imar edilmesi için gerekenin yapılmasını çok önemli. 
En tabii hakkımız ve en önemli görevimiz olan yarınlara daha güzel çevre bırakmak hedefimizin her şartta takipçisiyiz. 
Peygamberimiz ( SAV ) "Bir kimse bir ağaç dikerse Allah ( cc ) o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar" diyerek bizleri ağaçlandırma, ağaçları koruma konusunda göreve davet etmiştir. 
Atatürk'ümüz bir sözünde; 'Ormansız bir yurt vatan değildir' demektedir. Ormanlarının yok oluşu demek, ülkede su kaynaklarının azalması, ormana dayalı üretim faaliyetlerinin ağır darbe alması demektir. Orman ve onun oluşturduğu yaşama alanında var olan canlıların yok olmasıdır. Ormanlarının yok oluşu demek, ülkede erozyonun artması, ekilebilir arazilerde toprak kalitesinin düşerek, tarım rekoltesini azaltması demektir. Milli varlığımıza, zenginliğimize yönelen bu tehdit, yarınlarımızı sınırlamakta, gelecek nesillere daha büyük ve daha güzel bir ülke bırakma hayalini sekteye uğratmaktadır. 
Araçlardan atılan sönmemiş sigara izmariti, piknik sırasında bırakılan küçük bir kıvılcım büyük bir tehdit haline gemektedir.
Çevre duyarlığı yüksek olan hemşerilerimi yangın ihtimalinin arttığı yaz aylarında daha dikkatli  olmaya davet ediyorum.
Son olarak Efeler/ İmamköy de meydana gelen yangında zeytinlikleri zarar gören hemşerilerime çok geçmiş olsun diyorum.
Bu gün ve bugüne kadar orman yangınlarında mücadele eden görevlilerimize aziz  Türk Milletimiz,  hemşerilerim ve teşkikatlarım adına teşekkür ediyorum. Orman yangınlarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan ( cc ). rahmet diliyorum.
Haluk Alıcık
MHP Aydın İl Başkanı
Bu haber toplam 4134 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim