• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milletvekilimiz Bülent Tezcan Aydınca Söyleşilerin Konuğu Oldu
17 Aralık 2018 Pazartesi 11:50

Milletvekilimiz Bülent Tezcan Aydınca Söyleşilerin Konuğu Oldu

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Aydın Gelecek Akademisi altında oluşturduğu Aydınca Söyleşiler Etkinliğimize Milletvekilimiz Bülent Tezcan konuk oldu.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Aydın Gelecek Akademisi altında oluşturduğu Aydınca Söyleşiler Etkinliğimize Milletvekilimiz Bülent Tezcan konuk oldu.

 

Derneğimiz bünyesinde hemşerilerimizin bilgi beceri ve donanımlarını artırmak amacıyla oluşturduğumuz Aydın Gelecek Akademisi altında gerçekleştirdiğimiz Aydınca Söyleşiler etkinliğimizin bu haftaki konuğu milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan oldu. 12.12.2018 Çarşamba günü saat 19:00 da gerçekleşen etkinliğimize gençlerimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz katıldı.

 

Aydınca Söyleşiler etkinliğimizde söz alan Dernek Başkanımız Sayın Halil Apaydın yaptığı konuşmada milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan’ı derneğimizde gençlerle söyleşi de ağırlamaktan mutlu olduklarını, bu toplantıların gençlerimizin kişisel gelişimlerini katkıda bulunacağına inandığını, bu nedenle bu toplantılara gençlerimizin çalışma ve sınav takvimlerine uygun zamanlarda düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti. Sayın Apaydın konuşmasının devamında öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılaşması için çalışma yaptıklarını bu yıl burs sayısının geçtiğimiz döneme göre 2ye katlanarak 28 öğrenciye ulaştığını, inşallah önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artmasını temenni ettiklerini söyleyerek burs kampanyamıza destek olan hemşerilerimize teşekkür etti.

 

Sayın Apaydın konuşmasının devamında bugün yapmış olduğunuz toplantının amacının gençlerimize bilgi ve tecrübe aktarımının sağlanması olarak özetlenebileceğini, bu etkinliğimizi Aydınca Söyleşiler olarak tanımladıklarını, bu etkinlikte milletvekillerimiz, bürokrasi ve iş dünyasında yetişmiş hemşerilerimizin bilgi ve tecrübelerinden gençlerimizin istifade etmelerini sağlamaya çalıştıklarını, Aydınca Söyleşilerin bu haftaki konuğunun milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan olduğunu ifade ederek sözü milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan’a bıraktı.

 

Milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan yaptığı konuşmada, gençlerimizle derneğimizde birlikte olmaktan mutlu olduğunu, kalabalık bir öğrenci grubunu görmekten memnun olduğunu ifade ederek, bu toplantıyı hazırlayan dernek başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

 

Sayın Tezcan konuşmasının devamında okuduğu okullar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, ilk avukatlık bürosunu Kuşadası ilçesinde açması, çalışma hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Sayın Tezcan üniversite öğrencisi iken akademisyen olmak istediğini, bu isteğini Aydında Adnan Menderes Üniversitesinde hukuk ile ilgili derslere girerek gerçekleştirebildiğini, gençliğinde siyasete meraklı olduğunu ve siyasetle ilgilendiğini, üniversiteden mezun olduktan sonra 1990 yıllarda faal olan Sosyal Demokrat Halkçı partiye üye olduğunu, sonraki yıllarda partinin değişik kademelerinde görev aldığını ilk kez 2002 yılında milletvekili adayı olduğunu ancak 2011 yılında milletvekili olabildiğini, 4 dönemdir milletvekili olarak görev yaptığını, gençliğinden beri siyasetin içinde yer aldığını ve gençlerin siyasetten çekinmemeleri, gerektiğini ifade etti.

 

Sayın Bülent Tezcan konuşmasının devamında gençlerimizin, katıldığı toplantılarda, etkinliklerde iz bırakmaları ve farkındalığını ortaya koymaları gerektiğini, insan ilişkilerini geliştirmeleri gerektiğini, farklı meslek veya görüşten insan biriktirmeleri gerektiğini, o insanları zaman zaman arayıp ilişkilerini koparmamaları gerektiğini, hayatlarında karşılaştığı pek çok sorunu iletişim halinde olduğu insanlarla çözüme kavuşturabileceklerini, bu nedenle insanlarla olan iletişimlerine önem vermeleri gerektiğini söyledi.

 

Sayın Tezcan Aydının tarım, turizm ve insan kaynağı olarak önemli bir potansiyeli olduğunu, tarih açısından önemli merkezleri barındırdığını, yılın her döneminde tarımdan gelir elde edilebildiğini, toprağının bereketli olduğunu, ürettiği ürünleri katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmesi gerektiğini turizm açısından önemli merkezlerinin olduğunu, sağlık ve yaşlı turizmine yatırım yapılarak turizmde çeşitlilik sağlanarak katma değer yaratılabileceğini, yetişmiş insan potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. İlimizin jeotermal açısından çok önemli bir yerde olduğunu, jeotermal kaynağın kullanılmasına karşı olmadığını, ancak bu konuda çevreye, doğaya zarar vermeyecek gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

 

Aydındaki havaalanının yolcu taşımacılığına başlaması gerektiğini, yüksek hızlı trenin faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi. Sayın Bülent Tezcan öğrencilerimizden gelen soruları da içtenlikle cevapladı. Sayın Tezcan gençlerimizin her zaman kendisini arayabileceklerini, Meclise ziyarete gelebileceklerini söyleyerek gençlerimize siyasete girmeleri ve aktif olmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

 

Milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan’ın konuk olduğu Aydınca Söyleşiler etkinliğimiz saat 20:30 da milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan’ın ayrılması ile sona erdi. Aydınca Söyleşiler etkinliğimizin konuğu Sayın Bülent Tezcan’ı, katılımından dolayı teşekkür ederiz.

Haber : Merve GÜLMEZ

1-(12).jpg2-(10).jpg7-(5).jpg8-(5).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim