• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli Belediyesi’nden Büyük Gurur
05 Kasım 2018 Pazartesi 10:32

Nazilli Belediyesi’nden Büyük Gurur

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”Danıştay'ın ilkokullarda okunan Andımız'ın kaldırılmasına yönelik hükmü iptalinin ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın talimatıyla belediye hizmet binasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün görselinin bulunduğu ve Andımız

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Danıştay'ın ilkokullarda okunan Andımız'ın kaldırılmasına yönelik hükmü iptalinin ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın talimatıyla belediye hizmet binasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün görselinin bulunduğu ve Andımız'ın yazılı olduğu dev pankart ve Türk bayrağı asıldı.

Danıştay’ın Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına yönelik hükmü iptalinin ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’tan karara destek geldi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görselinin bulunduğu ve Öğrenci Andının yazılı olduğu 20 metrekarelik dev pankartı belediye hizmet binası önüne astıran Başkan Alıcık, “Ülkemizin ve milletimizin değerleri tartışma konusu değildir. Bu konunun gündeme getirilmiş olması dahi üzücüdür. Küçük yaşlardan itibaren her gün gür bir sesle okuduğumuz andımız, bizim milli ve manevi ruhumuzu güçlendiren, çalışkan ve doğru olmayı öğütleyen, küçüklere sevgiyi, büyüklere saygıyı hatırlatan vazgeçilmez bir değerimizdir. Dönemin Milli Eğitim Bakanı ve Türk Dil Kurumu Başkanı Reşit Galip tarafından kaleme alınan ve Cumhuriyetimizin 10’uncu yılından 2013 senesine kadar her sabah öğrencilerimiz tarafından okunan andımıza bundan sonra daha gür bir sesle sahip çıkılacağına olan inancım tamdır” sözlerini kaydetti.

Alınacak kararlarda millet iradesinin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Alıcık, “Milletimizin bu konuyla ilgili duruşu nettir. 1933 yılından itibaren 80 yıl boyunca her sabah okunan andımızla ilgili 2013 yılında alınan talihsiz karardan biran evvel dönülmelidir. ‘Ne mutlu Türk’üm’ demek birliği, bütünlüğü, vatan sevgisini içinde barındırır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi; “Andımızdan rahatsız olmaya, Andımızı hırpalamaya ve yaftalamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. MHP’nin kırmızı çizgisi Türklüktür, Andımızdır.” Milliyetçi Hareketin kırmızıçizgisi de Devlet Bahçeli’dir. Genel Başkanımıza hiç kimse nezaket dersi vermeye kalkmasın” diye konuştu.

Haber : Merve GÜLMEZ

1-039.jpg2-020.jpg3-013.jpg4-014.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 642 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim