• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli'de 1 Yılda 140 İhtiyaç Sahibine Ulaşıldı
16 Kasım 2016 Çarşamba 17:22

Nazilli'de 1 Yılda 140 İhtiyaç Sahibine Ulaşıldı

Nazilli Belediyesinin gönüllü proje ekibi tarafından geçen yıl Kasım ayında hayata geçirilen Ev Işığı Projesi ile ihtiyaç sahibi aileler sevindirilmeye devam ediyor.

Nazilli Belediyesinin gönüllü proje ekibi tarafından geçen yıl Kasım ayında hayata geçirilen Ev Işığı Projesi ile ihtiyaç sahibi aileler sevindirilmeye devam ediyor. Geçen 1 yılda 250 evden ihtiyaç fazlası eşyayı toplayan Ev Işığı gönüllü proje ekibi ihtiyaç sahibi 140 kişiye kullanılabilecek ev eşyalarını ulaştırdı.

Kurumların ve şahısların kullanmaktan vazgeçtiği, kullanılabilir durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, mutfak eşyası ve ev tekstili (yorgan battaniye gibi) eşyalarını toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Nazilli Belediyesi gönüllü proje ekibi ihtiyaç sahiplerinin bilgilerini gizli tutarak projeyi sürdürüyor. İhtiyaç fazlası eşyalarını vermek isteyen vatandaşlar gönüllü proje ekibini bilgilendirmelerinden sonra bu projede görevlendirilen personel eşyaları bulunduğu yerden alıyor. Daha önceden tespit edilmiş ihtiyaç sahipleri varsa eşyalar doğrudan bu evlere götürülerek teslim ediliyor. Yoksa da eşyalar yeni ihtiyaç sahipleri belirlenene kadar depoda bekletiliyor. Şehrimize okumaya gelen üniversite öğrencilerine de el uzatan projenin hedefi kaybolan sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak için dayanışma, yardımlaşma, imece gibi toplumumuzu yüzyıllarca ayakta tutmuş olan kavramları canlı tutulması olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık;  “Ev ışığı projesi toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı yaygınlaştırarak, Nazillimizde karşılıklı sorumluluk duygusunun gelişmesi için başlatılmıştır. Projemiz kapsamında; kullanılabilir durumda, ihtiyaç fazlası olan her türlü ev eşyaları alınarak, ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanmaktadır. Ev ışığı projemiz Belediyemiz gönüllü personelleri tarafından yürütülmektedir. Ev ışığı projemiz ile duyarlı vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası ve kullanılabilir durumda olan eşyaları evlerinden alınarak, eşyalara ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Proje kapsamında vatandaşlarımız arasında karşılıklı minnet duygusunun oluşumundan öte vicdani ve manevi duyarlılığı güçlendirmektir. Özellikle projenin yürütülmesi aşamasında vatandaşlarımız arasında gizlilik ilkesine riayet edilmesi konusunda hassasiyet gösterilmektedir. Projemizi hayata geçirdiğimiz günden itibaren çok sayıda eve ışık olduk. Bizi bu yolda en çok heyecanlandıran yüzlerdeki gülümsemeye şahitlik etmek oldu. Nazilli Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen “ev ışığı” projesi doğrultusunda kullanılabilir eşyasını vermek isteyen vatandaşların kurumların ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların Nazilli Belediyesi ile iletişime geçmesi gerekmektedir. İletişimi doğrudan ya da 0 256 313 20 28 – Dâhili 113, 224, 382, 101 nolu telefona yapabilirler” dedi. 

AydınÖzel

11872171_10153861573558960_7368498606721381937_o.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim