• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli'de Engelliler Günü Kutlandı
03 Aralık 2016 Cumartesi 18:11

Nazilli'de Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler günü Nazilli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü Nazilli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Nazilli Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) tarafından, İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

İstasyon Meydanındaki çelek koyma törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış,  MHP İlçe Başkanı Adnan Dönmez, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, Daire Müdürleri, NAZENDER üyeleri ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Bülent Dağ konuşma yaptı. Engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil ailelerinin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu vurguladı. Dağ; “Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın de toplumun ayrılmaz bir parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Çeşitli zorluklara rağmen hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını onurlu bir şekilde sürdürmek için ekonomik ve sosyal içerisinde olan vatandaşlarımıza her fırsatta sahip çıkarak eşit ve değerli bireyler oldukları gösterilmelidir. Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz Hizmet bölgesinde bulunan Nazilli İlçemizde 1369, Bozdoğan İlçemizde 478, Buharkent İlçemizde 109 Karacasu İlçemizde 288 Kuyucak İlçemizde 296, Sultanhisar İlçemizde 190 ve Yenipazar İlçemizde 140 olmak üzere toplam 7 ilçemizde 2870 bakıma muhtaç engellimiz için Evde Bakım Ücreti ödemektedir” diye konuştu.

Bülent Dağ’ın konuşmasının ardından törene katılanlar Uzun Çarşı’dan başlayarak Belediye Meydanı’na kadar Türk Bayrakları ve “Engelli olmak öğrenmeye, üretmeye engel değildir, 4 şey istiyoruz; İlgi, sevgi, bilgi, anlayış, Hiç duyamasaydınız, yaşamınız nasıl olurdu?” sözlerinin yazılı olduğu pankartlar ile yürüdü. Etkinlikler kapsamında Nazilli Belediyesi’nin katkıları ile Belediye meydanında düzenlenen programın ikinci kısmında ise günün anlam ve önemi belirten konuşmayı NAZENDER Derneği Başkanı Tayfun Yazıcı yaptı. Yazıcının ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık  Engellilerin de bu ülkenin birer ferdi olduğunu vurgulayarak, “Hepimiz bir engelli adayıyız. Ne oldum değil, ne olacağım diye düşünmek lazım. Bundan dolayı Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Bunlar bizim evlatlarımız, dünya tatlısı evlatlarımız. Hepsi birbirinden üstün, güzel, akıllı. Allah’ım bunlara yardımcı olsun, ailelerine de sabır versin. Onlar bu dünyanın en güzel insanları” diye konuştu.

Belediye olarak 300’e yakın engelliye akülü araç teslim edildiğini de hatırlatan Başkan Alıcık  Alıcık, “NAZENDER engelliler derneğindeki arkadaşlar, ilçemizdeki esnaf arkadaşları ve odaları dolaşmışlar. 3 engellimize akülü araç alındı, bu araçları bugün bu kardeşlerimize teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz daha önceden Belediye olarak 250-300 civarında engelli aracı zaten dağıtmıştık. Engellilere desteğimiz her zaman sürecek, Onların daha güzel şartlar altında hayatlarını sürdürebilmeleri için biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Nazilli Belediyesi olarak şuana kadar birçok engelli normal araç, akülü araç ve çeşidi alımı yaptık. Kaldırımlarda, alt geçitlerde ve park alanlarında gerekli düzenlemeler yaptık. Engelli kardeşlerimizin otomobillerinin park yerinde sorun yaşamaması için belirli yerlerde engelli levhaları konularak, yerlere bu alanın engellilere ait olduğuna dair resimler çizdirdik. Bu alanda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından NAZENDER Derneğinin projesine destek vererek akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunan duyarlı hayırseverlere Dernekte, dernek üyelerince hazırlanmış taş boyama plaketleri takdim edildi. Ayrıca program sırasında Fatma Cömert, Rabia Kaya ve Rabia Akyüz’e akülü engelli araçları teslim edildi. Belediye Meydanı’nda devam eden etkinlikte engelliler tarafından yapılan takı, boncuk ve süs eşyaları sergilendi. Ayrıca NAZENDER tarafından meydana kurulan çadırda vatandaşlara lokma dağıtıldı. 

AydınÖzel

dsc_1206.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim