• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli'de Evlere Yağmur Suyu Girmeyecek
12 Kasım 2016 Cumartesi 12:43

Nazilli'de Evlere Yağmur Suyu Girmeyecek

Nazilli Belediyesi yağmurlar iyice başlamadan 72 sokak ile 221 sokaktaki yollarda kota düşürme çalışması yaparak yeniden düzenliyor. Yapılan çalışma sayesinde mahalle halkı rahata kavuşacak..

Nazilli Belediyesi yağmurlar iyice başlamadan 72 sokak ile 221 sokaktaki yollarda kota düşürme çalışması yaparak yeniden düzenliyor. Yapılan çalışma sayesinde mahalle halkı rahata kavuşacak..

Yağmur suları evlere girmesin diye yol seviyesi düşürülüyor. Nazilli Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü ekipler Yeni Mahalle 72 sokak ile 221 sokaktaki mevcut yolun asfaltını kazıyor. Mevcut yolun hem asfaltlı olması hem de mahalle içerisindeki evler ile kota farkı bulunmasından dolayı yağmur suları evlere giriyor. Asfalt suyu alta çekemediği için biriken su, yolun kenarlarındaki evlerin ve binaların zemin katlarına akıyor. Bu sıkıntıyı gidermek için Nazilli Belediyesi mevcut yolda yeniden düzenleme çalışmalarına başladı. İlk olarak yol üzerinde asfaltı kazımakla başlayan ekipler yolu tesviye ve stabilizesini yaparak kota farkını düzenleyecek. Hemen ardından kilitli parke taşı balıksırtı düzeninde yolun ortasına meyilli şekilde döşenecek.   

Yağmur suları evlere girmesin diye yol seviyesi düşürülüyor

Geçtiğimiz günlerde rutin ziyaretlerinden birini yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Yeni Mahalle 72 sokak ile 221 sokak halkı ile görüştü. Mahalle sakinleri sokakları hakkındaki sıkıntının giderilmesi için Başkan Alıcık’a dertlerini anlattılar. Mahalle sakinleri mevcut yolun evlerin girişi ile aynı seviyede olmasından kaynaklı sorunun kış ayı iyice bastırmadan çözüme kavuşturulmasını istemesi üzerine Başkan Haluk Alıcık sorunun hemen çözülmesi için gerekli talimatları verdi. Özellikle yolun parke taşı ile kaplanması gerektiğini vurgulayan Başkan Haluk Alıcık; “Bu yolların kotasını her ne kadar aşağı çeksek de asfalt suyu alta geçirmiyor. Bu yüzden öncelikle yolun mevcut asfaltı kazınarak tesviyesi yapılacak. Ardından da kilitli parke taşları ile kaplanacak. Döşeme sistemi de yolun göbeğine doğru meyil verilerek suyun akışını sağlayabilecek şekilde balıksırtı sistemi döşenecek. Yapılan program gereği çalışmalar süratle en kısa zamanda tamamlanacak ve mahalle sakinlerimiz de rahata kavuşmuş olacaklar” dedi. 

AydınÖzel

dsc_2192.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim