• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli’de Fuar Heyecanı Başladı
14 Ocak 2019 Pazartesi 15:26

Nazilli’de Fuar Heyecanı Başladı

Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı, Eşref Özel Çok Amaçlı Sosyal Alan’da düzenlenen törenle açıldı.

Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı, Eşref Özel Çok Amaçlı Sosyal Alan’da düzenlenen törenle açıldı.

Tarımın anavatanı Nazilli’de bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Exponaz Agro Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Altan Bilgen, dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Çiçekçi, fuarın gerçekleşmesi için katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

“FUARIMIZIN GURURUNU YAŞIYORUM”

Nazilli Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterilerinin renk kattığı etkinlikte konuşan Başkan Alıcık, “Gerçekleştirmiş olduğumuz Tarım Fuarı, Nazilli için gerçekten de geç kalınmış bir etkinlikti. Çünkü Nazilli tarımın anavatanıdır. Burası Mevla’nın cennetidir, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de bahsi geçen incirin ve zeytinin başkentidir. İşte sadece bu bahsettiğimiz konular bile düşünüldüğünde bu kentte bir Tarım Fuarı daha önce düzenlenmeliydi. Ancak biz bu önemli eksikliği geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Tarım Fuarımız ile ortadan kaldırdık ve bugün de ikincisinin açılışını yapıyoruz. Fuarımızı bugün burada gerçekleştiriyor olmaktan dolayı hem çok büyük bir mutluluk duyuyorum hem de bunun gururunu yaşıyorum. Bu fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor ve fuarımızın Nazillimize ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İNCİRİN BAŞKENTİ NAZİLLİ

10 yıldır yapılan çalışmalarla Nazilli’nin marka kent olması için gayret ettiklerini ve başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Alıcık, “Aydın, il ve ilçeleri ile hepinizin bildiği gibi bir dünya markası. Ancak, Aydın’ın ürünlerini marka olarak pazarlara sunmakta güçlük çektiğini düşünüyorum. Burada bir eksiklik var. Bugün Nazilli çok önemli tarım ürünlerimizden biri olan incirin başkenti konumundadır. İncir borsasına Nazilli hakimdir. Bugün Türkiye’de 73 bin ton incir ihraç edilirken bunun 51 bin tonu Nazilli Borsası’nda işlem görüyor. İşte bu değerlerimizi çok daha iyi pazarlayabilmek, üreticimize daha büyük katkılar sunabilmek bu fuarlar çok önem arz ediyor. Ben de son olarak tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen fuarın tarıma büyük katkı sunacağının altını çizen Kaymakam İbrahim Küçük, “Nazilli hem bir tarım kenti hem de tarıma dayalı sanayisinin gelişmekte olduğu bir kent. Tarladan soframıza, marketlerimize, uluslararası piyasalara sunulan tarım ürünlerinin ve bu ürünler için üretilmiş makine ve teknolojilerinin sergilendiği bir fuar gerçekleştiriyoruz. Fuara destek veren, katılımcısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri stantları ziyaret etti.

Haber : Helin ÖDEN

_dsc5429.jpg_dsc5690.jpgdsc_5459.jpgdsc_5658.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim