• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli’de Gül Esin Parkı açıldı
08 Mart 2021 Pazartesi 23:07

Nazilli’de Gül Esin Parkı açıldı

Nazilli Belediyesi tarafından Zafer Mahallesi 1703 Sokak’ta kurulan ve Türkiye’nin seçilmiş ilk kadın muhtarı Gül Esin’in isminin verildiği park, düzenlen törenle açıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından Zafer Mahallesi 1703 Sokak’ta kurulan ve Türkiye’nin seçilmiş ilk kadın muhtarı Gül Esin’in isminin verildiği park, düzenlen törenle açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılan ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine; Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, Baro Temsilcisi Emel Şahin, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, İYİ Parti İlçe Kadın Politikaları Başkanı Gonca Yelkovan, Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Feray Aydın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Baklacı ve ilçenin tek kadın muhtarı Serpil Akçasakız katıldı.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; Türkiye’nin pek çok yerinde ismi anılan Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in adının verilmesi için arkadaşlarımız çok güzel teklifte bulundular. Bizler de çok mutlu olduk. Böylesine anlamlı bir günde pandemi dolayısıyla kısıtlı imkanlarla da olsa parkımızın açılışını yapıyor olmaktan mutlu ve gururluyuz. Emeği geçen herkese, Sayın Kaymakamımıza ve meclis üyesi arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Nazilli’yi birlikte yönetelim istedik. Yaptığımız her işte bunun avantajını görüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde oldukça Nazillimiz daha da güzelleşmeye devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Yeryüzünde her şey kadının eseridir’. Bir kadın tüm dünyayı değiştirebilir. Tüm kadınlarımıza minnettarız” diye konuştu.
 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve konuklar, parkın isminin yazılı olduğu levhayı belirlenen noktaya sabitleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in adını ölümsüzleştirdi. 

4-(2)-001.jpg

Bu haber toplam 5687 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim