• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli’de kandil geleneği bozulmadı
18 Şubat 2021 Perşembe 16:18

Nazilli’de kandil geleneği bozulmadı

Nazilli’de Regaip Kandili’ne özel olarak hazırlanan 1 ton şerbet 5 bin kişiye ikram edildi.

Nazilli’de Regaip Kandili’ne özel olarak hazırlanan 1 ton şerbet 5 bin kişiye ikram edildi.

Nazilli Belediyesi hazırlatılan ve belediye meydanında bulunan Osmanlı Çeşmesi’nden akıtılan kandil şerbeti, 5 bin kişiye dağıtıldı.

 Regaip Kandili’ne özel olarak hazırlatılan şerbeti vatandaşlara ikram eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Öncelikle tüm İslam aleminin, kıymetli hemşehrilerimin mübarek Regaip Kandili’ni kutluyorum. Birbirimize karşı daha hoşgörülü ve saygılı davranmaya gayret gösterdiğimiz bu ayların, toplulumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bu müstesna günlerin tüm dünyaya barış, bereket, sağlık ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

 “ESNEKLİK GÖSTERMEDİK”

Kandil programının Kovid-19 kuralları gözetilerek hazırlandığını ifade eden Başkan Özcan; “Yaklaşık 1 yıldır içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde tüm dini ve milli günlerimizi elimizden geldiğince kutlamaya, anmaya çalıştık. Bu süreçte insan sağlığını her şeyin üstünde tutarak; maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda büyük bir hassasiyet gösterdik. Kısıtlamaların getirilmesi ya da kaldırılması durumunda çalışmalarımıza herhangi bir esneklik göstermeden devam ettik. Tüm bu süreçte büyük bir sabır ve sağduyu  gösteren hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyor bir kez daha Regaip Kandili’ni kutluyorum” sözlerini kaydetti.

3-(2)-003.jpg

Bu haber toplam 7981 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim