• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli’de ‘Tarım Bayramı’ Fuarla Taçlandı
14 Ocak 2019 Pazartesi 12:46

Nazilli’de ‘Tarım Bayramı’ Fuarla Taçlandı

Ege Bölgesi’nin tarım, hayvancılık ve gıda teknolojileri sektörünün öncü fuarı, Nazilli Tarım Fuarı ‘10 Ocak Tarım Bayramı’nda muhteşem bir törenle başladı. Törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’nin tarımın anavatanı olduğunu söyl

Ege Bölgesi’nin tarım, hayvancılık ve gıda teknolojileri sektörünün öncü fuarı, Nazilli Tarım Fuarı ‘10 Ocak Tarım Bayramı’nda muhteşem bir törenle başladı. Törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’nin tarımın anavatanı olduğunu söyleyerek, “Nazilli tüm değerleri ile birlikte bir dünya markasıdır ve biz bu markayı daha da yükseltmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu

 

Türkiye’de tarım denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan, Aydın, Nazilli’de 10-13 Ocak tarihleri arasında, Elit Fuarcılık Hizmetleri tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı, Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı’nda düzenlenen muhteşem bir törenle başladı.

Törene, başta Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler, Elit Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü Alper Çiçekçi ve Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerin birlik ve oda başkanları, dernek ve kooperatif başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, basın mensupları ve çok sayda Nazillili vatandaş katıldı.

“4 gün sürecek bir bayram”

Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi yaptı. Çiçekçi, Nazilli Tarım Fuarı’nı 96 firma ve yaklaşık 450 marka ile açtıklarını belirterek, “Bugün 10 Ocak hem Çalışan Gazeteciler günü hem de Tarım Günü. Bizler bugün bu özel günde Nazilli için bir bayram olacak Tarım Fuarı’nın açılışını siz değerli basın mensuplarımızın eşliğinde açmanın gururunu yaşıyoruz. Ben Fuarımız 13 Ocak Pazar gününe kadar tam 4 gün boyunca sürpriz etkinlikler, ikram ve hediyelerle ziyaretçilerini şaşırtacak. Ayrıca fuarımızı ziyaret eden vatandaşlarımız yöresel ürün stantlarında da hem yöresel yemeklerin tadına bakabilecek hem de keyifli vakit geçirebilecekler. Ben bu vesile ile fuarımıza katkı koyan, destekleyen başta Nazilli Kaymakamımız İbrahim Küçük ve Belediye Başkanımız Haluk Alıcık olmak üzere Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler’e ve tabii ki Nazillili vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Son olarak tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

“Tarımın başkentti”

Törende Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da bir konuşma yaptı. Alıcık, tarım fuarının tüm Nazilli’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Gerçekleştirmiş olduğumuz Tarım Fuarı, Nazilli için gerçekten de geç kalınmış bir etkinlikti. Çünkü Nazilli tarımın anavatanıdır. Burası Mevla’nın cennetidir, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de bahsi geçen incirin ve zeytinin başkentidir. İşte sadece bu bahsettiğimiz konular bile düşünüldüğünde bu kentte bir Tarım Fuarı daha önce düzenlenmeliydi. Ancak biz bu önemli eksikliği geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Tarım Fuarımız ile ortadan kaldırmış ve bugün de burada ikincisinin açılışını yapıyoruz. Fuarımızı bugün burada gerçekleştiriyor olmaktan dolayı hem çok büyük bir mutluluk duyuyorum hem de bunun gururunu yaşıyorum. Bu fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor ve fuarımızın Nazillimize ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bir dünya markası”

Başkan Haluk Alıcık, konuşmasına Nazilli’nin bir dünya markası olduğunun da altını çizerek, “Aydın, il olsun ilçeleri olsun hepinizin bildiği gibi bir dünya markası. Ancak, Aydın’ın ürünlerini marka olarak pazarlara sunmakta güçlük çektiğini düşünüyorum. Burada bir eksiklik var. Bugün Nazilli çok önemli tarım ürünlerimizden biri olan incirin başkenti konumundadır. İncir borsasına Nazilli hakimdir. Bugün Türkiye’de 73 bin ton incir ihraç edilirken bunun 51 bin tonu Nazilli Borsası’nda işlem görüyor. İşte bu değerlerimizi çok daha iyi pazarlayabilmek, üreticimize daha büyük katkılar sunabilmek bu fuarlar çok önem arz ediyor. Ben de son olarak tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

“Nazilli’ye büyük bir katkı sağlayacak”

Törende konuşan Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ise gerçekleştirilen tarım fuarının başta Ege Bölgesi olmak üzere Aydın, Nazilli ve çiftçiler için hayırlı olmasını söyleyerek, “Nazilli hem bir tarım kenti hem de tarıma dayalı sanayisinin gelişmekte olduğu bir kent. Tarladan soframıza, marketlerimize, uluslararası piyasalara sunulan tarım ürünlerinin ve bu ürünler için üretilmiş makine ve teknolojilerinin sergilendiği bir fuar gerçekleştiriyoruz. Bu fuarın başta da söylediğim gibi Bölgemize, Aydın’a, Nazilli’ye ve en nihayetinde de üreticilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlamda bu fuara destek veren, katılımcısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törende, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler de birer konuşma yaparak, Fuar’ın Nazilli’ye hayırlı olmasını diledi. Törenin ardından protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini hep birlikte keserek stantları da ziyaret etti.

Haber :Helin ÖDEN

dsc_1711.jpgkudret-cicekci.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 937 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim