• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NAZİLLİ'DE TURAN KAPALI PAZAR YERİ AÇILDI
26 Kasım 2016 Cumartesi 17:06

NAZİLLİ'DE TURAN KAPALI PAZAR YERİ AÇILDI

Nazilli Belediyesi tarafından Turan Mahallesinde yapımı tamamlanan Turan Kapalı Pazar yeri kalabalık bir törenle hizmete açıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından Turan Mahallesinde yapımı tamamlanan Turan Kapalı Pazar yeri kalabalık bir törenle hizmete açıldı.

Geçtiğimiz yıl Turan Mahallesinde yapımına başlanan Nazilli’nin 4’üncü büyük kapalı pazar yeri tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu. Nazilli Belediye Meclisi’nde alınan karar ile Cumartesi ve pazartesi pazarlarını tek yerde toplayacak olan pazar yerinin açılışı düzenlenen kalabalık bir tören ile hizmete açıldı. Keşkek ikramı ve Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu gösteriler ile başlayan Turan Kapalı Pazar Yeri Açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  MHP Nazilli İlçe Başkanı Adnan Dönmez ve Yönetin Kurulu Üyeleri, MHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Gül Burmaoğlu ve Yönetimi, Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Örgütleri, pazarcı esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serpil Akçasakız; “Teşekkürler Alıcık”

Açılışta ilk konuşmayı teşekkürler Alıcık diyerek başlayan Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız,  “Nazilli için yüreğini koyan Haluk Alıcık’dan devlet adamı ve politikacı Alıcığa giden,  Milliyetli ve meşakkatli yolda, yılmadan yorulmadan Nazillimize yakışır bir şekilde sadakatle çelişkiye düşmeden görev yaptığı için kendimi mutlu hissediyor, değerli başkanım Haluk Alıcık’a saygılar sunuyorum. Mahallemize böyle bir pazar yerini kazandırdıkları için başta Sayın Başkanıma ve tüm Belediye yetkililerine tüm mahallem ve Nazilliler adına teşekkürü bir borç biliyorum. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak görevini bu güne kadar başarıyla yapmış olan Belediye Başkanım Haluk Alıcık’a bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum. Teşekkürler Alıcık” şeklinde konuştu.

Onur ve şerefle yaşadığım Turan Mahallesinde Allah bana hizmet etmeyi nasip etti.

Kapalı Pazar yeri olarak bir tek sıkıntının Aydoğdu ve Pınarbaşı mahallesinde kaldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Çocukluğumun, gençliğimin ve şu anda orta yaşlı dönemimim ve inşallah da uzun ömürlü insanların diyarı olarak bilinen Nazillimizde yaşlılığımın geçeceği, ve yine inşallah da öleceğimiz yer olacak bu mahalle. Bu gün bu Pazar yerinin açılışını yapmaktan büyük gurur ve keyif duymaktayım. Benim çocukluğum gençliğim gördüğünüz bu alanda geçti. Buradaki boş arsada arkadaşlarımız ile futbol maçları yapardık. Yıllar sonra bu boş atıl durumdaki arsayı değerlendirmek ve vatandaşımıza yararlı bir hale getirmek bana nasip olduğundan dolayı çok mutluyum. Onur ve şerefle yaşadığım Turan Mahallesinde Allah bana hizmet etmeyi nasip etti.  Bu memleketin şehri emin-i olacağız diyerek başladığımız görevimizde bu güne kadar pek çok hizmetin altına imzamızı attık. Nazilli için hizmet ve vatandaşımızın huzuru bizim işimizdir. İşimiz olmaya da devam edecektir. Nazilli Belediyesi olarak böyle Pazar yerleri yapmaya devam edeceğiz. Biz istiyoruz ki Aydoğdu Mahallesi ile Pınarbaşı mahallesinde de uygun bir alan bulup oralara da Pazar yeri yapmak. Bu mahallelerimize de Pazar yeri yaptığımızda Nazillimizde hiçbir Pazar Perşembe pazarı dışında sokaklarda olmayacak. Çelik konstrüksiyonlu direkler üzerine 4 bin 550 metrekare alanda inşa edilen Pazar yerimizde uzman inceleme odası zabıta odası, mescit tuvaletler ve çay ocağı bulunuyor. 1450 metre karelik alanda Çevre düzenlemesi de tamamlanan Kapalı Pazar alanı toplamda 6 bin metre karelik bir alana inşa edilmiştir. 350 yi aşkın pazarcı esnafına yer tahsisi yaptığımız bu kapalı Pazar yeri sayesinde yağmurlu ve sıcak havalarda vatandaşlarımızla beraber esnafımızda mağdur olmadan alışverişlerini yapabilecekler. Cumhuriyet Mahallesi ile Turan Mahallesi sakinlerinin ortak olarak kullanabilecekleri pazar alanında Cumartesileri semt pazarı olarak kullanılacaktır. Haftanın diğer günlerinde ise vatandaşlara ücretsiz olarak otopark hizmeti sağlayacak, Modern bir pazar alanı olarak inşa ettiğimiz Turan Mahallesi kapalı pazar yerinin Turan Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine, tüm Nazilli halkına ve pazarcı esnafına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Alıcık’ın konuşmasının ardından Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız Başkan Alıcık’a plaket takdim etti. Haluk Alıcık ile Muhtar Akçasakız günün anlam ve önemi gereği yıllardır pazarcılık yapan en yaşlı pazarcısı Müşerref Bozkurt’a plaket ile onurlandırmalarının ardından okunan dualar eşliğinde Turan Kapalı Pazar yerinin açılış kurdelesi kesildi. 

AydınÖzel

dsc_8783.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim