• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli'nin Yeni İmajı Botanik Park
17 Aralık 2016 Cumartesi 19:07

Nazilli'nin Yeni İmajı Botanik Park

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içerisinde Türkiye ve Dünya’dan çeşitli bitki örneklerinin bulunduğu Botanik Park düzenlenen tören ile açıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içerisinde Türkiye ve Dünya’dan çeşitli bitki örneklerinin bulunduğu Botanik Park düzenlenen tören ile açıldı.

Görsel güzelliğinin yanı sıra çeşitli bitki türleri ile eğitici bir görev üstlenmesi de amaçlanan Botanik Park’ın açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Afyon Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, Nazilli Kuvayyi Milliye Derneği Üyeleri, Mahalle Muhtarları, MHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Gül Burmaoğlu ve yönetimi, MHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Burhan Sarıoğlu Daire Müdürleri ile mahalle sakinleri katıldı.

Nazilli Belediyesi Mehter Takımının sunduğu gösteriler ile başlanan açılış töreninde ilk konuşmayı Mahalle Muhtarı Ahmet Sak yaptı.  Botanik parkın Nazillimize ilk ve tek olarak Mahallelerinde yapılmış olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Muhtar Sak; “Başta Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a, mesaisinin büyük bölümünü burada geçiren Başkan yardımcımız Ender Vardar’a emeği geçen tüm ekibe şahsım ve mahallelim adına teşekkür ediyorum. Yıldıztepe mahallemiz en son yapılan Milletvekilleri seçimleri rakamlarına göre 12.000’e dayanan seçmem sayısı 30,000’e dayanan nüfusu ile Nazillimizin en büyük mahallesi durumunda olup ilimiz Aydın’ın birçok ilçesinden daha büyük mahalle durumundadır. Mahallemizi Doğu ve Batı olarak değerlendirmek mümkündür. Bilhassa çakıcı sokak doğusu ve kuzeyi imar düzenlemeleri yapılmadığından gecekondulaşmaktan kurtulmuştur, uzun yıllar bu bölgelere kalıcı hizmetler gelmemiştir.  İçinde bulunduğumuz batı bölgesi geniş yolları modern evleri kışın hava kirliliği bulunmayan yazın ise bol oksijenli havasıyla alternatif yaşam merkezi oluşmaktadır. Son zamanlarda buralarda pazaryeri ve düğün salonu ihtiyacı kendini hissettirmektedir. Bu duygu ve düşünceler ile sözlerimi sonlandırırken Botanik Parkımızın mahallemize ve Nazillimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Botanik Parkı’nın açılışında konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Büyükşehir Yasası ile imkânlarımız kısıtlandı. Fakat biz Nazilli Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi. Tamamen Nazilli Belediyesi tarafından yapılan Botanik Park hakkında bilgiler veren Başkan Alıcık konuşmasının devamında “Botanik Park Nazillimizde yepyeni farklı bir uygulamadır. Burası Yıldıztepe Mahallemizde yeni bir cazibe merkezi oldu. Botanik Parkta farklı özelliklere sahip birçok bitki, ağaç ve figür grupları bulunmakta. 70 farklı çeşitte 200’ün üzerinde ağaçlar mevcut. 1250 adet farklı çalı grubunun yer aldığı bir doğal güzellik. 1400 adet gül ve 1200 adet mevsimlik çiçekten oluşan bir tabiat harikası bir yerdir. Bu park gelişen ve değişen,  Yıldıztepe mahallesi için yeni bir imaj oldu. Toplam da 3830m2 lik bir alan içerisine yapılmış olan bu parka 410,000+KDV ile yaklaşık 500,000 tl harcanmıştır. 2009 yılında göreve geldiğimizde Nazillimizde 48 adet parkımız mevcuttu. Ama şuan da Nazillimizin 118. park ve yeşil alanının açılışına iştirak ettik. Yani şu Nazilli’de kişi başına 4.34m2 olan yeşil alanlarımız 6.02m2 olmuştur. Ama bizim hedefimiz kişi başı 10 m2 dir. 470,000m2 olan yeşil alan 680,000m2 ulaşmıştır.  Bu rakamlara bakıldığında gördüğünüz üzere nefes alan bir Nazilli vardır. Artık kabuğunu kırmış bir Nazilli var. Nazillimizin her köşesinde çalışmamız var ve devam ediyor. Sözlüğümüzde imkansız kelimesine yer yok. Şartlar ne olursa olsun bir adım öteye gitmeye devam edeceğiz. Bizim gayemiz belli. Biz  ” bu şehrin hizmetkârıyız”. Hepinizin de bildiği gibi bu şehirde yeni yeni yollar açtık. Pazar yerleri yaptık. Sadece 2 mahallemiz kaldı Pazar yeri olamayan oralar için de çalışmalarımız devam ediyor. Biz ne demiştik bu görevin başına gelirken, Nazilli’yi üniversite ve organize şehri yapacağız demiştik. İşte bu yolda da ilerliyoruz. Nazilli’nin her mahallesini değiştiriyor güzelleştiriyoruz. Organize sanayinin sonuna doğru geldik. Üniversite için de son girişimlerimiz yaptık” dedi.

Botanik Parkın Nazilliye ve Yıldıztepe Mahallesine hayırlı olmasını dileyen Alıcık; “Botanik Parkı yaparak da Nazilli’de bir farklılık olsun istedik. Bu parka sahip çıkmak buradaki vatandaşlarımıza düşüyor. Bu parka kendi yerinizmiş gibi bakmanızı istiyorum. Bunlar milli servet. Sahip çıkmak boynumuzun borcu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından imam Ahmet Ali Menteşe’nin yaptığı açılış duası ile birlikte parkın açılış kurdelesi kesildi. Alıcık davetliler ile birlikte Botanik parkı gezerek farklı görüntüye sahip park içerisinde misafirleri ile bol bol fotoğraf çekildi. 

AydınÖzel

dsc_2657.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim