• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli'yi Kirletenlere Ceza Verilecek
26 Kasım 2016 Cumartesi 16:59

Nazilli'yi Kirletenlere Ceza Verilecek

Nazilli Belediyesi Hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının gelişigüzel atılmasının önüne geçiyor.

Nazilli Belediyesi Hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının gelişigüzel atılmasının önüne geçiyor. Şehrin daha temiz ve görüntü kirliliğinden arındırılması için inşaat atıkları ve molozlar Nazilli Belediyesi tarafından belirlenen yerlere dökülecek.

Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak tüm halkımızın en doğal hakkı

Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın vatandaşların en doğal haklarından biri olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Çevre kirliliğinin en aza indirilmesi, çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve ekonomik bir değer haline dönüştürülmesi için hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının Belediyemizce belirlenen yerlere dökülmesi çok önemlidir. Ama ne var ki bu güne kadar Nazilli Dereköy Çayı Topandağ Mevkii, Toplu konutlar Hasköy Yolu, Yeşil Mahalle Kanal Yolu 384 Sokak, Şirinevler Mahallesi Pazar Yeri kuzeyindeki alan ve Organize Sanayi alanına ne yazık ki hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının döküldüğünü görüyoruz. Biz belediye olarak şehrimizin daha güzel görünmesi ve vatandaşlarımızın daha huzurlu yaşayabilmeleri için çalışıyoruz. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak tüm halkımızın en doğal hakkı. İşte bu yüzden Evlerimizde yapılan tadilat ve temizlikler sonucu oluşan hafriyatların gelişigüzel yollara ve kamuya ait yerlere bırakılmamasını önemle halkımızdan rica ediyoruz. Yapılan her güzel şey onlar için. İnsanlar kendi kendine bu güzellikleri yok etmemeli, yaşadığı çevreyi kendisi için, kendisi için bile yapmıyorsa çocukları için korumalı, temiz tutmalıdır” ifadelerini kullandı.

Moloz hafriyatlarını kendi imkânıyla götüremeyen vatandaşlar 313 20 28 numaralı telefonu arayarak yardım alacak…

İlçede yer alan boş alanlara gelişi güzel boşaltım yapılmaması konusunda vatandaşa duyurular yaptıklarını belirten Zabıta Müdürlüğü, kurallara uyulmadığı takdirde cezai müeyyidenin uygulanacağını vurguladı. Kentin temizliği adına boş alanların kullanımının çok önemli olduğunu hatırlatan Zabıta Müdürü Erkan Özdemir, “ Gerek Yönetmelik gereği gerekse şehrin görüntü kirliliği yaşamaması için Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak halkımızı anonslar ile uyarıyoruz. Yada bizzat zabıta arkadaşlarımız gidip uyarıda bulunuyor. Artık ben döktüm kimse görmez diye bir şey de söz konusu olamaz. Çünkü şehrimizin dört bir tarafı mobesse kameraları ile izlenmekte. Bu kamera görüntüleri sayesinde de tespitler yapabiliyoruz. İşte bu yüzden evlerimizde yapılan tadilat ve temizlikler sonucu oluşan hafriyatların gelişigüzel yollara ve kamuya ait yerlere bırakılmamasını önemle rica ediyoruz. Zaten böyle bir durum 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre cezai işleme tabidir. Bu molozların moloz döküm sahasına belediyemizce belirlenmiş olan Sailer mahallemizdeki bölgeye atılması gerekmektedir. Moloz hafriyatlarını kendi imkânıyla götüremeyen vatandaşlarımıza Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ücret karşılığı hizmette bulunacaktır. Cezalı duruma düşerek mağduriyet yaşanmaması bakımından uyarıları dikkate almasını istiyoruz” dedi. Zabıta Müdürü Erkan Özdemir moloz hafriyatlarını kendi imkânıyla götüremeyen vatandaşların Nazilli Belediyesinin 313 20 28 numaralı telefonunu arayarak Temizlik İşleri Müdürlüğü yada Zabıta Müdürlüğüne müracaat etmelerini istedi. 

AydınÖzel

dsc_9321.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1038 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim