• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖĞRENCİLER HASTANEDE ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ
20 Kasım 2019 Çarşamba 12:05

ÖĞRENCİLER HASTANEDE ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcileri ve European Medical Students Associatıon (EMSA) Öğrenci Topluluğu çevreye duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmak için 19 Kasım 2019 tarihinde Uygulama ve Araştırma Hastanesi bahçesinde çöp topladı

Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcileri ve European Medical Students Associatıon (EMSA) Öğrenci Topluluğu çevreye duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmak için 19 Kasım 2019 tarihinde Uygulama ve Araştırma Hastanesi bahçesinde çöp topladı.

Etkinliğe, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Serkan Öncü, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Ünüvar, hastane yöneticileri, doktorlar, idari personel ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

İnsanlara çevre bilinci aşılamak ve farkındalık yaratmak istediklerini belirten Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Berk Mutlu, “Hastanemiz çevreye örnek olan bir hastanedir. Bunu herkese göstererek çevre bilincini oluşturmak istedik. Bazen dışarıda gezdiğimiz zaman atılmış çöpler, sigara izmaritleri, pet şişeleri oluyor. Burası bizim evimiz. Başhekimimizin öncülüğü ile bir etkinlik düzenledik. Umarım çevre bilinci oluşturmamızda insanlara örnek olmuşuzdur. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sorunun çöp toplamak değil, kirletmemek olduğunu söyleyen Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Ünüvar, “Bu etkinlikle çöpleri topladık. Amacımız çevre temizliği ve buranın bu şekilde korunması açısından farkındalık yaratmaktır. Bir bilinçlendirme etkinliği yapmak istedik ve amacımıza ulaştık gibi gözüküyor. Esas sorun çöpleri toplamak değil, kirletmemek. Bizim gibi günde yaklaşık 4 bin 500 kişiyi ağırlayan bir hastane için bu çok kolay olmuyor. Halkımızdan ricamız bu konuda onların da daha hassas davranmalarıdır.” şeklinde konuştu

sablon-183.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim