• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖKÜZ MEHMET PAŞA SEMPOZYUMU SONA ERDİ
04 Kasım 2019 Pazartesi 20:29

ÖKÜZ MEHMET PAŞA SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Aydın Valiliği himayelerinde Üniversitemizin katkılarıyla, 1-3 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen Öküz Mehmet Paşa Sempozyumu sona erdi

Aydın Valiliği himayelerinde Üniversitemizin katkılarıyla, 1-3 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen Öküz Mehmet Paşa Sempozyumu sona erdi.

Panele; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel,  Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz ve Kuşadası Kültürel Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz ve akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Feridun Emecen ve Prof. Dr. Mehmet İpşirli gibi alanında yetkin akademisyenlerin panelist olarak yer aldığı oturumlarda; Kuşadası’nın kurulmasında Öküz Mehmet Paşa ve ailesinin önemi, Paşa’nın devlet adamı olarak yürüttüğü görevler, kişilik özellikleri, kurduğu vakıflar ve bölgeye katkıları dinleyiciler ile paylaşıldı.

Panelist olarak Sempozyumda yer alan Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Çelik, “Öküz Mehmet Paşa Vakfı'nın Düşündürdükleri: İstanbul-İskenderiye  Deniz Yolu Üzerinde Kuşadası Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı” konulu sunumunda,  veziriazamların, ticareti ve yerleşim yerlerinin zenginliğini arttıran tarihi kişiler olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak dinleyicilere bilgi verdi. Öğr. Üyesi Çelik, 1526-1527 tarihlerinde Osmanlı bütçesine bakıldığında gelirlerinin üçte birinin Mısır’dan geldiğini, bunun azımsanmayacak bir zenginlik olduğunu, bu zenginliğin İstanbul’a güvenli bir şekilde aktarılmasının son derece önem teşkil ettiğini ifade etti ve Ege Denizi’ndeki korsan faaliyetlerini önlemek amacıyla kurulmuş noktaları dinleyicilerle paylaştı.

Paneller; değerlendirme oturumu ve panelistlere teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

sablon-(7)-028.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 693 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim