• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Önemli Bir İstihdam Projesi Olarak MEKSA Vakfı'nı Aydın'a Getiriyoruz
24 Ekim 2018 Çarşamba 16:32

Önemli Bir İstihdam Projesi Olarak MEKSA Vakfı'nı Aydın'a Getiriyoruz

Mustafa Savaş:"TESK ve MEKSA Vakfı ile görüşmelerimiz tamamlanmak üzere. Aydın'a ve hemşehrilerimize binlerce kişilik önemli bir istihdam projesi getiriyoruz. Şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum"

 

Mustafa Savaş:

 

"TESK ve MEKSA Vakfı ile görüşmelerimiz tamamlanmak üzere. Aydın'a ve hemşehrilerimize binlerce kişilik önemli bir istihdam projesi getiriyoruz. Şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum"

 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş Aydın'a ve hemşerilerine istihdam odaklı önemli bir projenin müjdesini verdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'le ve MEKSA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve TESK Genel Başkan Vekili Burhan Aksak ile TESK Genel Merkezi'nde iki farklı görüşme gerçekleştiren TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş hayata geçecek proje hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Kurumsal markalarla hareket edip Aydın'a katkı sunmakta ve yeni istihdamlar getirmekte kararlı olduklarının altını çizen Mustafa Savaş, "Yönetim kurulunda çok önemli kurum ve kuruluşların temsiliyet gerçekleştirdiği bir vakıf olan MEKSA ile sonuca çok yaklaştık. TESK, MEKSA'nın Yönetim Kurulundaki en önemli kuruluşlardan birisi. Aydın'ın istihdam, ticari ve sanayi işletmelerimizin de nitelikli ara eleman sorunlarına çözüm üretmekte kararlıyız. Gayemiz binlerce vatandaşımızın mesleki eğitimle birlikte istihdam edilmesi. Nitelikli ara eleman ihtiyacına da neşter vurmak istiyoruz. İlk etapta vakıf projemizi Aydın merkezde hayata geçiriyoruz ilerleyen süreçte bütün Aydın genelinde çalışmalar başlayacak. Çok kısa bir zaman sonra TESK Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken'i ve MEKSA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve TESK Genel Başkan Vekili Sayın Burhan Aksak'ı ve Vakıf Yönetimini Aydın'da ağırlayacağız. Projenin bütün detaylarını inşallah bu çok saygıdeğer iki başkanımızla birlikte hemşehrilerimize açıklayacağız. Vakıf Yönetim Kurulunda yer alan bütün kurumlarımıza ve yöneticilerine, ilimize sağlayacakları büyük katkı ve destekten dolayı en kalbi duygularla teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

 

50 Milyon Euro Değerinde Projeler Yönetmiş Bir Vakıf

 

Vakfın ülke genelinde 22 mesleki eğitim merkeziyle çalışmalar yürüttüğünü belirten Mustafa Savaş, "Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa şu an için ismini sayabileceğim iller. Daha başka illerde de bu çalışmaları yürütüyorlar. Turizm, elektrik elektronik, otomasyon eğitimleri, CNC tezgah operatörlüğünü de kapsayan metal eğitimleri, tekstil, el sanatları, dil eğitimleri ve daha bir çok alanda eğitim hizmetleri var. Önce eğitiyor sonra istihdam sağlıyorlar.

20 yılı aşkın bir sürede MEKSA 50.000’ in üzerinde genç ve yetişkine, özel ilgi grupları kadınlara, engellilere, eski hükümlülere mesleki eğitim hizmetleri sunmuş bir vakıf. Sağladığı ve yönettiği toplam proje kaynakları 50 milyon Euro’ ya yaklaşmakta. İlimize de uzun vadeli çok büyük katkıları olacaktır, bu inançla bu görüşmeleri gerçekleştirdik. İlimize yönelik heyecanımız büyük. Memleketimize hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olur inşallah" diye ifade etti.

 

 

 

                                                                                                                        Mustafa SAVAŞ

                                                                                                                AK Parti Aydın Milletvekili

                                                                                                            TBMM KİT Komisyonu Başkanı

Haber : Merve GÜLMEZ

bb.jpgkk-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim